SLAŽE SE I SLAVEN BILIĆ, ALI.... / Englezi revolucionarnom idejom mijenjaju svijet nogometnih transfera

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Čak 17 od 20 klubova elitnog razreda engleskog nogometa podržalo je ideju o skraćivanju ljetnog prijelaznog roka za iduću sezonu, a odluku o tome klubovi će donijeti na sastanku idućeg mjeseca.

18.8.2017.
14:17
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Premierligaši će razmatrati opciju o skraćivanju ljetnog prijelaznog roka, a da bi se donijela nova odluka minimalno 14 od 20 klubova mora glasovati za novu opciju.

Ljetni prijelazni rok traje do konca kolovoza, a po novom prijedlogu trajao bi do početka nove sezone Premiershipa koja je primjerice, ove sezone započela 11. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za promjenu 17 klubova

Prema izvorima Sky Sportsa većina klubova želi skratiti ljetni prijelazni rok, a dopredsjednica West Hama Karren Brady tvrdi kako je za promjenu čak 17 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspravu o ovom pitanju počeli smo u ožujku i 17 klubova je za promjenu. Najvažnije je sačuvati integritet klubova. Bitno je da menadžeri, igrači i navijači do početka sezona znaju svoje momčadi. Ukoliko želiš nešto promijeniti postoji zimski prijelazni rok u siječnju," kazala je Brady.

Postoji bojazan da bi Premiership promjenom pravila izgubio šansu da nadoknadi eventualne odlaske igrača. Dio stručnjaka strahuje kako bi skraćivanjem prijelaznog roka ostale europske lige, poput Španjolske i Italije, bile u prednosti jer bi i dalje mogle kupovati igrače do 31. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za skraćivanje prijelaznog roka javno su se izjasnili menadžer Liverpoola Juergen Klopp, njegov kolega na klupi Swansea Paul Clement, te menadžeri Stoke Cityja i Burnleyja Mark Hughes i Sean Dyche.

Prijelazni rok do početka sezone

"Bilo bi sjajno kada bi se prijelazni rok skratio do početka sezone. Tada bi situacija bila jasna i bilo bi lakše raditi i planirati," kazao je Hughes, dok je Dyche dodao: "Nitko ne želi ostati bez tri igrača kada sezone već krene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novim idejom načelno se složio i hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Ali...

Bilić: Engleski klubovi bili bi u lošijoj poziciji

"Podržavam ideju, ali ona ima smisla jedino ako se primjeni i na ostale lige. Inače nema smisla," kazao je menadžer West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije smatra kako bi promjena pravila dovela engleske klubove u lošiju situaciju.

"Ironično, promjena pravila bi engleske klubove stavila u lošiju situaciju jer bi igrači i dalje mogli u inozemstvo. Samo bi nas se zaštitilo da niti jedan drugi klub iz Premiershipa ne bi mogao uzeti igrače. Novo pravilo ne bi pomoglo Liverpoolu da zaustavi Philippea Coutinha, ali bi spriječilo 'redse' da pronađu zamjenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi iz Championshipa i nižih liga o novom prijedlogu razmatrat će u nakon premierligaša.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo