SLAVNI I SIROMAŠNI: / Grad Split nema novac za proslavu svog najtrofejnijeg kluba

Image

Središnje obilježavanje 70. obljetnice košarkaškog kluba Split/Jugoplastika održat će se 27.

24.11.2015.
18:58
VOYO logo

To su članovi Udruge veterana tog kluba na današnjoj konferenciji za novinare zamjerili gradonačelniku Ivi Baldasaru, ali on je odbacio primjedbe.

Grad je većinski vlasnik kluba

Predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje 70. obljetnice KK Split/Jugoplastika Rato Tvrdić je rekao kako je do promjene održavanja središnje svečanosti došlo radi smanjenja troškova organizacije obilježavanja jubileja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je većinski vlasnik kluba i od njega smo tražili potporu za proslavu. Gradonačelnik Baldasar nam je rekao da može ustupiti prostor Vile Dalmacija za domjenak u povodu ovog jubileja, ali da druge troškove grad ne može snositi. Tražili smo 20.000 kuna i nismo ih dobili, a gradonačelnik je rekao da neće doći na prijem za uzvanike pa je taj domjenak u Villi Dalmacija otkazan. Osjećamo da je gradonačelnik digao ruke od nas", kazao je Tvrdić.

Iz Spaladiuma u Loru

Za prvobitno zamišljeno središnje obilježavanje 70. obljetnice splitskih "žutih" 27. studenog u Spaladium areni najavljivano je prikazivanje filma "Odiseja u žutom" te kulturno zabavni program na kojem bi sudjelovali pjevači Oliver Dragojević i Petar Grašo, ali prema navodima lokalnih medija, bio slab interes za kupnju ulaznica za taj događaj pa se odustalo od proslave u Spaladium areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdić je danas rekao kako će se na promijenjenoj lokaciji u Časničkom domu HRM-a u Lori 27. studenog navečer prikazati dvije projekcije filma "Odiseja u žutom".

Gradonačelnik nije preuzeo sponzorstvo nad proslavom

Baldasar objašnjava kako grad nije preuzeo sponzorstvo nad proslavom jubileja koju je planirala Udruga veterana KK Split te da je on bio voljan svojom nazočnošću kao uzvanik uveličati prijem u Vili Dalmacija čije iznajmljivanje, po Baldasarovim navodim, košta 25.000 kuna ali je Grad to bio spreman ustupiti bez naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Split godišnje ulaže u KK Split više od 4 milijuna kuna te je zahvaljujući predstečajnoj nagodbi klub spašen od sasvim izvjesnog gašenja", poručio je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo