SNJEŽNA KRALJICA DOŽIVJELA MALU NEZGODU PA - BRILJIRALA: / Njezina izjava nasmijala je sve na Sljemenu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedna od posebnosti sljemenske utrke svakako je i činjenica što pobjednicu okrunjuje skijaška legenda po kojoj je cijelo natjecanje i dobilo naziv.

3.1.2018.
20:11
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

"Poseban je osjećaj primiti krunu od Janice, koja je takvo veliko skijaško ime", priznala je 22-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u srijedu po treći put slavila na Trofeju Snježne kraljice, a okrunila ju je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena i trenutačno državna tajnica za sport Janica Kostelić.

Shiffrin je do 38. pobjede u karijeri, a treće na sljemenskom Crvenom spustu stigla s velikih 1.59 sekundi prednosti pred drugoplasiranom Švicarkom Wendy Holdener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila je to zabavna večer'

"Bila je velika prednost u prvoj vožnji biti među prvih sedam na startu i skijati po idealnoj stazi. To mi je omogućilo da skijam vrlo agresivno. Znali smo da će u drugoj vožnji biti teže i da će se više trebati boriti, što je učinilo utrku još uzbudljivijom. Bila je to zabavna večer", rekla je 22-godišnja Amerikanka koja je bila nevjerojatno impresivna u prvoj vožnji.

U čemu je tajna veza između Mikaele Shiffrin i Crvenog spusta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam to otkriti, to je tajna, ha, ha. Nije nešto posebno. Ako se dobro osjećam, ako sam puna samopouzdanja, ako doista vjerujem u svoje skijanje, onda mogu odvesti ovakve utrke, vrlo agresivne i koje me posebno vesele."

Jedna od posebnosti sljemenske utrke svakako je i činjenica što pobjednicu okrunjuje skijaška legenda po kojoj je cijelo natjecanje i dobilo naziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve krune su se razbile na podiju. Čak i danas'

"Poseban je osjećaj primiti krunu od Janice, koja je takvo veliko skijaško ime. Ostavila je dubok trag u skijanju. Imala je nevjerojatnu karijeru i jedna je od mojih velikih inspiracija. Stvarno je lijepo vidjeti ju ovdje", izjavila je Mikaela Shiffrin.

No, s krunama joj baš ne ide jednako glatko kao na padinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] ČUDESNA SHIFFRIN PO TREĆI PUTA NAJBOLJA! Fantastična Amerikanka pomela konkurenciju na rijetko viđen način

"Sve krune su se razbile na podiju. Čak i danas. Vrlo je lijepa, ali i vrlo krhka. Uspjeli smo je nekako sastaviti. Ja sam, ipak, skijašica, a ne puhačica stakla", briljirala je izjavom Shiffrin.

U ovom trenutku je vodeća u Svjetskom kupu sa 1081 bodom i ne čini se da će je bilo tko moći zaustaviti u pohodu na novi Veliki kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je moj cilj ove sezone, ali ostalo je još mnogo utrka do kraja i svašta se može dogoditi. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Uživam u natjecanjima, uživam što mogu stati na start te biti agresivna i dobro se boriti."

Vjerujem da je moguće osvojiti toliko bodova, ali...

Kako sada skija i pobjeđuje, u stanju je ugroziti i nevjerojatan rekord Tine Maze od 2414 bodova iz sezone 2012/13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je moguće osvojiti toliko bodova, ali to je jako, jako teško. Ne znam hoću li to ikada uspjeti učiniti i nisam si to postavila kao jedan od ciljeva. Iznimno poštujem što je Tina Maze napravila u toj sezoni, taj ogroman broj bodova koje je osvojila. Nevjerojatno. U neku ruku, voljela bih da nitko nikada ne nadmaši taj rekord, jer ona zaslužuje biti upamćena kao jedna od najvećih skijašica svih vremena."

Ova sezona donosi još jedan izazov - Olimpijske igre u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se olimpijskim igrama. Cilj na Igrama, kao i na svjetskim prvenstvima, je uvijek ići po zlato. No, svi to žele. To je olimpijski duh. Natjecanje je vrlo intenzivno, ali u prijateljskom duhu. Ne postoji ništa poput toga i uzbuđena sam što ću biti dio toga", rekla je Amerikanka te dodala:

"Skijat ću slalom, veleslalom, vjerojatno i kombinaciju. Za superveleslalom i spust ćemo vidjeti. Sanjarka sam i priznajem da ponekad razmišljam o olimpijskim igrama i tome kako mogu osvojiti dvije, tri, možda i četiri medalje. No, to je jako, jako teško. Svi dolaze na olimpijske igre sa snovima o medalji. Može mi se dogoditi da osvojim četiri medalje, a može se dogoditi da se vratim bez ijedne. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo", rekla je Shiffrin te otkrila da ne pati od pritiska:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam sjajnu ekipu oko sebe koja me stalno motivira i podržava, tako da ne osjećam nikakav pritisak. Ne razmišljam o pobjedama, rekordima, samo o tome da u svakoj vožnji pokušam voziti najbolje što mogu."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo