LUDNICA

NOVINARKA NET.HR-A NA SVJETSKOM PRVENSTVU SKIJAŠA: Hrvatski novinari u lovu na svjetski tron i dobru zabavu

Šest članova Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva od 25. ožujka do 1.travnja ove godine sudjeluje na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što se održava u francuskom skijaškom centru Val Cenis.

Ova novinarska skijaška natjecanja održavaju se od 1955. godine kada je osnovan Skijaški klub međunarodnih novinara (SCIJ). Hrvatske boje na ovogodišnjem prvenstvu branit će Danijel Popović (Novinar), Branka Malnar (HRT), Srđan Vrančić (Cropix), Barbara Štrbac (Nova TV), Ana Raić-Knežević (Telegram – Net.hr) i Nina Malnar Travaš (slobodna novinarka).

Osim u veleslalomskoj utrci, novinari iz cvijelog svijeta na prvenstvu podmjeravaju snage i u utrci nordijskog skijanja. Tijekom prvenstva novinari imaju priliku upoznati znamenitosti i običaje regije domaćina, a organizirano je i više panela s aktulanim temama.


Ove godine razmjenjivat će se mišljenja i informacije o Brexitu, a očekuje se i rasprava o mogućnostima održivog razvoja planinskih krajeva. U sklopu prvenstva održava se i Nacionalna večer. To je prilika za novinare iz više od 30 različitih zemalja da predstave kulinarske specijalitete, pića, običaje i turističku ponudu svoje domovine.

“U sklopu prvenstva održava se i Nacionalna večer. To je prilika za novinare iz više od 30 različitih zemalja da predstave kulinarske specijalitete, pića, običaje i turisičku ponudu svoje domovine. Hrvatski tim ove će godine predstaviti ponudu Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice zagrebačke županije, vrhunsku proizvodnju maslinovih ulja OPG-a Chiavalon, posebne sireve i osvježavajuća pića iz Vindije, kobasice OPG-a Kod korita, pića i vino iz Badela i Katunara. U nastupu na prvenstvu pomažu nam i Trophy rent-a- car, tvrtka Galeb i naravno Hrvatski skijaški savez”, dodaje Danijel Popović, kapetan Sekcije novinara skijaša HND-a izrazivši nadu da će tim i ove godine, kao i uvijek do sada, s prevenstva donijeti neku od medalja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr