IVICE, KAKO DALJE? / Nije lako gledati Kostelića u ovakvom izdanju

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je na trećemu slalomu Svjetskog kupa održanog u talijanskom zimovalištu Santa Caterini.

6.1.2016.
14:00
AFP, OLIVIER MORIN
VOYO logo

Hirscher je uspio doći do 36. pobjede u karijeri i prve slalomske pobjede ove sezone nakon što je za 21 stotinku sekunde bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je slavio u Val d'Isereu i Maddoni. Na trećem mjestu je bio Rus Aleksandar Horošilov (+0.32), koji je vodio nakon prve vožnje.

Nakon prve vožnje najbrži je bio ruski skijaš Aleksandar Horošilov (58.33) je je imao sedam stotinki prednosti pred Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom i deset pred četverostrukim osvajačem Velikog globusa, Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak mučenja

Nažalost, najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić još je jednom vrlo slabo odradio posao. Za Horošilovim je u prvoj vožnji zaostao čak 5.51 sekundu i nije nastupio drugoj vožnji. Nastavile su se tako Ivičine ovosezonske muke: u Lake Louiseu je bio 54. u superveleslalomu, dok se u Val d'Isereu i Madonni di Campiglio nije uspio plasirati u drugu vožnju slaloma, dok Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanac je sa svojom 17. slalomskom pobjedom došao na treće mjesto svih vremena, a ispred njega su još samo AlbertoTomba (35) i IngermarStenmark (40). Petoplasirani u tom poretku s 15 slalomskih pobjeda Ivica Kostelić.

Utrka u Santa Caterini je, inače, zamjena za sljemensku Snježnu kraljicu koja se trebala održati danas, ali je otkazana zbog nedostatka snijega u trenutku inspekcije staze. Talijansko skijalište nije bilo sretno za hrvatske predstavnike jer prvu vožnju nisu završili Filip Zubčić i Matej Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo