Ivica pobijedio stazu smrti!

Ivica Kostelić odradio je pola posla u Kitzbühelu, i to onaj najteži i najopasniji dio.

21.1.2012.
13:06
VOYO logo

Uvjeti u Kitzbühelu bili su gotovo nemogući za skijanje, ali organizatori se ipak nisu odlučili na otkazivanje utrke. Umjesto takvog 'nezamislivog' scenarija, odlučili su dvostruko skratiti 'plesanje' po stazi smrti, pa je spust na slavnom Streifu ove godine trajao svega 73 sekunde!

U takvim se uvjetima najbolje snašao Švicarac Didier Cuche s vremenom 1:13.28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je po nemogućim uvjetima na stazi, gustom snijegu i vjetru, odvozio sigurno, ali bio je daleko od osvajanja bodova. Nakon što je svih 63 skijaša na spustu u Kitzbühelu prošlo ciljem Ivica Kostelić završio je na slabom 50. mjestu, sa čak 2.02 sekundi zaostatka za Cucheom.

Pobijedio je najstariji pobjednik jedne utrke u Svjetskom kupu s vremenom 1:13.28, za 24 stotinke sekunde ispred Austrijanca Romeda Baumanna, iza kojeg su se plasirala još dvojica domaćih predstavnika: Klaus Kröll i Joachim Puchner. Cucheu je to bila rekordna peta spustaška pobjeda na najspektakularnijoj i najopasnijoj skijaškoj stazi na svijetu, čime je na vječnoj ljestvici pretekao legendarnog Austrijanca Franza Klammera, koji je na Streifu u spustu pobijedio četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš bio zadovoljan. Zostatak je velik, s obzirom da je spust bio skraćen za pola. Sad se treba okrenuti slalomu. Nadam se da će staza biti bolja nego u spustu. Mislim da je organizatorima dosta težak posao održati stazu u normalnom stanju. Zbog toga u nedjelju očekujem dosta tešku utakmicu", rekao je Kostelić. Natko Trnčić-Dim bio je tek nešto bolji od Ivice. Osvojio je 47. mjesto sa 1.95 sekundi zaostatka za Cucheom.

"Nisam ljut, samo sam tužan kada se dogodi ovakva utrka. Znam koliko vrijedim i koliko mogu na ovoj stazi. Više sam bio ljut prošle godine zbog pogreške koja je uzrokovala pad. Danas u ovakvim uvjetima nisam mogao ništa napraviti", komentirao je Zrnčić-Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Cuche (Švi) 1:13.28 2. Baumann (Aut) +0.24 3. Kröll (Aut) +0.30 4. Puchner (Aut) +0.36 5. Clarey (Fra) +0.40 6. Feuz (Švi) +0.45 7. Šporn (Slo) +0.47...

Redoslijed u poretku spustaša: 1. Feuz (Švi) 300 bodova 2. Cuche (Švi) 277 3. Kröll (Aut) 265 4. Miller (SAD) 221 5. Reichelt (Aut) 205...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu: 1. Hirscher (Aut) 725 bodova 2. Kostelić (Hrv) 695 3. Feuz Švi) 585 4. Svindal (Nor) 508 5. Ligety (SAD) 493...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo