AUSTRIJSKA LEGENDA: / 'Potpisujem da ciljem staze na Sljemenu budem tik do pobjednika Kostelića'

Image

Pet uzastopnih naslova ukupnog pobjednik Svjetskog kupa, i to kao jedini u povijesti, osvojio je velikan austrijskog i svjetskog skijanja Marcel Hirscher.

8.10.2016.
15:48
VOYO logo

Naime, jednako toliko sakupio ih je Marc Girardelli, ali ne u nizu već u razdoblju od 1985. do 1993. godine. Hirscher je nedodirljiv otkad je sa tog trona skinuo Ivicu Kostelića za kojeg bi volio, javljaju Sportske novosti, da pobijedi na Sljemenskoj utrci, a da on na njoj slavi drugo mjesto.

"Dogovoreno, pristajem odmah. Bilo bi lijepo vidjeti još jednom Ivicu na postolju. Pričao sam dosta sa svojim kolegama iz austrijske reprezentacije, bivšim šampionima, ljudima koji su osvojili toliko toga baš o time zašto se natječu i dalje a svjesni su da se više ne mogu penjati na postolja. Odgovor je - zato što se zabavljaju. Zabavno im je skijati, utrkivati se, a najvažnija stvar je upravo to da uživate u tome što radite, da se zabavljate. I zato razumijem zašto se mnogi i dalje natječu nakon što su prošli svoj vrhunac i ostaju u skijanju još dvije-tri sezone neovisno o rezultatima", kazao je Hirscher uz priznanje da se ne vidi tako dugo u skijanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

O mogućem osvajanju šestog Velikog kristalnog globusa kazao je:

"Ne postavljam si velike ciljeve na taj način, a ukupna pobjeda je jako veliki cilj, dugačak je put do nje. Ispred mene je sad prva utrka u Söldenu i moram prvo vidjeti gdje sam sad, jesam li u stanju pobijediti. Ovaj trenutak ne znam odgovor na to pitanje. Nakon Söldena ćemo znati više, nakon Levija (prvi slalom sezone) još malo više, a nakon američkih utrka imat ćemo već uvid kako se sezona može razvijati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski skijaški kup otvara se utrkom u Söldenu 23. listopada, a natjecanje na Sljemenu trebalo bi se održati početkom siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo