SJAJNA POBJEDA: / Hrvatica iznenadila osvajačicu Roland Garrosa 2010. godine

Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica Donna Vekić igrat će u 2. kolu WTA turnira u Bakuu, nagradnog fonda 226.

27.7.2015.
22:15
AFP
VOYO logo

Vekić (WTA - 140.) je u oba seta hvatala početni zaostatak od 0-2 kako bi stigla do prve pobjede na WTA turnirima nakon što je u Parizu stigla do 3. kola.

Osječanka je osvajačici Roland Garrosa iz 2010. uspjela čak šest puta oduzeti servis, a u drugom setu je nanizala šest gemova za prilično uvjerljivu pobjedu za koju joj je bilo potrebno 78 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi dvoboj Vekić i Schiavone koja je prošlog tjedna na turniru u Istanbulu stigla do četvrfinala.

Na bolju iz dvoboja Pliškova-Zhu

Hrvatsku Fed Cup reprezentativku će u 2. kolu čekati bolja iz dvoboja Čehinje Kristyne Pliškove (WTA - 111.) i Kineskinje Lin Zhu (WTA - 126.), što će biti dobra prilika za Vekić da se domogne prvog četvrftinala na WTA turnirima, u kojem je posljednji put bila u travnju 2014. kad je osvojila svoj jedini naslov na turniru u Kuala Lumpuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir u Bakuu mogao je u ponedjeljak izgubiti prvu nositeljicu, ali je Anastazija Pavljučenkova uspjela spasiti četiri meč-lopte protiv Jelizavete Kuličkove u desetom gemu trećeg seta te u odlučujućem tie-breaku doći do pobjede i plasmana u 2. kolo.

WTA Baku - 1. kolo: DONNA VEKIĆ (HRV) - Francsesa Schiavione (Ita/8) 6-4, 6-2 Anastazija Pavljučenkova (Rus/1) - Jelizaveta Kuličkova (Rus) 3-6, 6-2, 7-6 (4) Aleksandra Panova (Rus) - Magda Linette (Polj) 6-4, 6-1 Oleksandra Korašvili (Ukr) - Zulejha Safarova (Aze) 6-0, 6-0 Andrea Hlavačkova (Češ) - Bojana Jovanovski (Srb) 7-6 (6), 7-5 Margarita Gasparjan (Rus) - Dominika Cibulkova (Slk) 6-3, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo