SJAJAN USPJEH KARATAŠICA NA EUROPSKOM PRVENSTVU: / 'Mi smo čudo i tri uskličnika!'

Image
Image

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama briljirala je na 51. Europskom prvenstvu u karateu u Montpellieru, izborila finale i u subotu će se za naslov prvaka boriti s Azerbajdžanom.

6.5.2016.
20:37
VOYO logo

U iznimno zahtjevnom polufinalnom susretu naša je selekcija nadvisila Francusku pred njihovom publikom sa 2-0. U prvom dvoboju Ana Lenard pobijedila je Luciu Recchiu sa 3:0. U sljedećoj borbi Nadege Ait-Ibrahim je povela, Ivona Tubić, koja je nastupila pod blokadom zbog jakih bolova u nozi je izjednačila, a zbog četvrte opomene Francuskinja je u drugoj polovici borbe diskvalificirana i veliko slavlje hrvatske vrste moglo je početi.

Ekipa koja savršeno funkcionira

"Ovo je bila veličanstvena pobjeda, koja je još jedan dokaz da smo zasluženo najbolja ekipa godine. Ovim zalaganjem, radom i osvojenom medaljom dokazali smo to što jesmo", istaknula je kapetanica ekipe Ana-Marija Bujas Čelan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojke su odradile sjajan posao, jedna ne može ništa, mi kao tim savršeno funkcioniramo. Polufinale je bilo iznimno teško i zahtjevno, Ovako uvjerljivo pobijediti Francuskinje na njihovom terenu mislim da smo se tome mogli nadati samo u najljepšim snovima", rekla je Ana Lenard, a Ivona Tubić dodala:

"Bez obzira na probleme s nogom, ma da je i ne znam što nedostajalo, znamo da bi uskočila i učinila sve da izborimo pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo čudo i tri velika uskličnika, to je jedino što u najkraćem mogu reći", istaknula je oduševljena Azra Saleš, koja je u nastavku ipak još dodala kako se posebno raduju što su za svojedobni poraz Francuskinjama uzvratile već drugi put zaredom.

Image
Image

Azerke pobijedile Tursku

Izbornik Dragutin Galina upozorio je kako ih očekuje vrlo težak susret za zlato protiv Azerbajdžana, koji je nadvisio Tursku u drugom polufinalu sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vrsta je do finala imala težak i dramatičan put. Tek u tzv. dvoboju kapetana naše su djevojke izborile pobjedu nad BiH sa 2-1 u 1. kolu. U nastavku bile su bolje i od Švedske istim rezultatom, a u četvrtfinalu protiv Švicarske. Nakon još jedne izvrsne izvedbe Azre Saleš, drugi je bod osigurala Ana Lenard, uz pomoć izbornika Dragutina Galine koji se već tijekom prvenstva nekoliko puta istaknuo pravodobnim procjenama. Nakon njegovog podignutog kartona, redovito bi u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji naknadnim pregledavanjem tv-snimke hrvatske karatistice na EP u Montpellieru ostvarile odlučujujuće bodove.

Karataši neuspješni u repesažu

Muška reprezentacija u borbama (Filip Barac, Ivan i Andjelo Kvesić, Goran Lućin, Ivan Martinac, Ante Mrvičić, Alan Šurbek) eliminirala je na bodove (13-8) svjetske vice-prvake Njemačku, ali nakon poraza od Francuske sa 3-0 nisu uspjeli u repasažu protiv Srbije. Poveli su doduše uvjerljivom pobjedom Ivana Martinca, ali porazi Andjela Kvesića i u posljednjem susretu Filipa Barca ukupnu pobjedu usmjerili su u koristi selekcije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muška vrsta u katama u sastavu Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Tomislav Stolar izborila je nedjeljni susret za broncu s Rusijom, U četvrtfinalu bili su bolji od Poljske 4-1, a u polufinalu izgubili od aktualnih svjetskih prvaka Španjolaca s 5-0.

"Napravili smo dobar posao, ali najveći nas čeka u nedjelju u odlučujućem susretu za brončano odličje", naglasio je Ivan Ermenc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojke u ekipnim katama (Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović, Nika Jukić) ispale su u osmini finala od Bjelorusije sa 4-1.

Hrvatska u ovom trenutku na EP u Montpellieru ima najmanje jedno srebrno odličje i još četiri nastupa za broncu - pojedinačno u borbama +68 kg Maša Martinović, -68 kg Ivona Tubić, -61 kg Ana Lenard, te ekipno muška reprezentacija u katama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 51. EP koje traje do nedjelje ukupno sudjeluje 515 karatista iz 46 zemalja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo