SENZACIJA U LONDONU: / Nakon 28 godina Amerikanka Harrison srušila svjetski rekord!

Image

Usain Bolt nastupio je nakon ozljede na mitingu Dijamantne lige u Londonu, ali "šou je ukrala" američka atletičarka Kendra Harrison koja je postavila novi svjetski rekord na 100 prepone.

22.7.2016.
23:14
VOYO logo

Amerikanka je trčala 12,20 sekundi, što je za stotinku bolji rezultat od 28 godina starog svjetskog rekorda Bugarke Jordanke Donkove koja je 20. kolovoza 1988. godine u Staroj Zagori trčala 12.21.

U Eugeneu najavila rušenje rekorda

Harrison je već ranije ove godine najavila mogućnost rušenja dugovječnog rekorda Donkove kada je 28. svibnja u Eugeneu trčala 12.24 što je u tom trenutku bio drugi najbolji rezultat svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovo je trenutak u kojemu je Harrison shvatila da je srušila 28 godina stari svjetski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt istrčao 19,89

Bolt je zbog ozljede mišića odustao od jamajčanskih trialsa, a da se ipak ne radi o ozbiljnijoj ozljedi koja bi ga mogla odvojiti od Olimpijskih igara u Riju, pokazao je istrčavši 200 metara za 19,89 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt je slavio na stazi Olimpijskog stadiona u Londonu gdje je prije četiri godine svojoj kolekciji dodao još tri zlata. Sad je bio brži od Panamca Edwardsa (20,04) i Britanca Gemilija (20,37)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vicaut najbrži na 100 metara

U Londonu je utrka na 100 metara bila "dijamantna", a slavio je Francuz Jimmy Vicaut s rezultatom 10,02 sekundi ispred Ameriknaca Isiaha Younga (10,03) i Nizozemca Churandyja Martine (10,07).

Perković baca u subotu

U subotu, drugog dana londonskog mitinga Dijamantne lige, nastupit će i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, vodeća u poretku diskašica na ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je nedavno u Amsterdamu četvrti put za redom osvojila europski naslov, a u Riju će braniti olimpijsko zlato.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo