ŠARIĆ SE ŠKOLOVAO PROTIV SPURSA: / 'Dario definitivno ima što reći u NBA ligi'

Image
Image

Sinoć su od hrvatskih košarkaša nastupili Dario Šarić i Ivica Zubac, a njihove momčadi, Philadelphia i LA Lakersi, doživjele su poraze.

3.2.2017.
8:59
VOYO logo

San Antonio Spursi su uvjerljivo, sa 102:86 nadigrali Philadelphiju, učitelj je bio bolji od učenika. Gregg Popovich se protiv svog bivšeg pomoćnika Bretta Browna sa 1127. pobjedom u karijeri izjednačio na prvom mjestu s legendarnim trenerom Utah Jazza Jerryjem Sloanom po broju pobjeda s jednom NBA momčadi. Najviše pobjeda u NBA ligi ima Don Nelson (1335) ispred Lennyja Wilkensa (1332).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić čuvao Leonarda

Šarić je počeo u petorci, a za 36 minuta na parketu zabio je 14 poena i imao devet skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Šut ga baš i nije služio, iz igre je imao 5-17 (trice 2-7). Nije bilo lako Dariju, jer ga je trener poslao da čuva najboljeg igrača Spursa Kawhija Leonarda.

"Podsjetio sam Šarića tko je i što je. Možda još u Americi njegov životopis još nema takvu težinu kao u Europi, ali podsjetio sam ga što je dosad sve napravio. On definitivno ima što reći u NBA ligi", kazao je trener Sixersa Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ersan Ilyasova zabio je 25 i to su bila jedina dvojica igrača s dvoznamenkastim učinkom kod Sixersa koji su igrali bez Joela Embiida, Nerlensan Neola i Roberta Covingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su, kao i uvijek, igrali nesebično pa su čak sedmorica igrača zabila više od deset poena. Najbolji je bio Leonard s 19 poena, osam skokova i pet asistencija. Dewayne Dedmon je imao 13 poena, osam skokova i deset asistncija. U momčadi San Antonija nedostajali su Pau Gasol i LaMarcus Aldridge.

Spursi trenutačno imaju drugi najbolji omjer u ligi sa 38 pobjeda i 11 poraza, a ovo im je bila 12. domaća pobjeda. Igrači San Antonija su sinoć imali 15 osvojenih lopti i isprovocirali su kod 76ersa 23 izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac 4 u porazu Lakersa

Ivica Zubac odigrao je 11 minuta u porazu Lakersa protiv Washingtona, prvoj utakmici na turneji po Istoku, zabio četiri poena (šut 2-4) i imao tri skoka. Jordan Clarkson je bio najefikasniji s 20 koševa, po 17 su dodali LuolDeng i D'Angelo Russell. Kod domaćina John Wall je postigao 33, Bradley Beal 23 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curryjev novi tricaški rekord

Golden State Warriors su slavili u Los Angelesu, sa 133:120 su pobijedili Clipperse. Stephen Curry je za petu uzastopnu pobjedu Warriorsa ubacio 29 koševa i upisao 11 asistencija, Kevin Durant je dodao 26 uz deset asistencija.

Kod Clippersa, koji igraju bez ozlijeđenog Chrisa Paula, najbolji je bio Blake Griffin sa 31 pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je sinoć zabio tri trice i stigao do brojke 200. u sezoni. Time je postao prvi igrač u povijesti NBA koji je imao 200 ili više trica pet sezona zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Howard slavio u Houstonu

Dwight Howard (24 poena i 23 skoka) se vratio u Houston, a zahvaljujući učinku karijere Tima Hardawaya Jr-a, slavio je protiv svoje bivše momčadi. Rocketsi su prokockali vodstvo od 20 razlike koje su imali osam i pol minuta prije kraja.

U posljednjoj četvrtini Atlanta je zabila 40, primila 22 poena, a Hardaway Jr. je zabio 23 od svojih 33 poena u tom razdoblju. Domaćinima nije pomogao ni 41 poena Jamesa Hardena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Washington - LA Lakers 116:108 Houston - Atlanta 108:118 San Antonio - Philadelphia 102:86 LA Clippers - Golden State 120:133

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo