SAN ANTONIO IMAO +25: / Warriorsi napravili povijesni preokret tek nakon ozljede najveće zvijezde Spursa

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su protiv San Antonija 1-0 u finalu Zapadne konferencije NBA doigravanja, ali doprvaci su se u svojoj Oracle Areni morali jako namučiti za pobjedu.

15.5.2017.
8:50
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Ozljedu gležnja obnovio je najbolji igrač Popovicheve momčadi Kawhi Leonard tako što je doskočio na nogu Zaze Pachulije i istegnuo ligamente. Mnogi su u toj situaciji kod vodstva gostiju 76:55 vidjeli prljavi potez gruzijskog centra, ali ne i ozlijeđeni Leonard koji je zabio dva bacanja za ukupno 26 poena, ali više nije ulazio u igru dok je njegova momčad klizila u poraz.

Warriorsi napravili 18-0

Odmah po Leonardovu izlasku domaći su za samo tri i pol minute napravili seriju 18-0 kojom su se u potpunosti vratili u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to Leonardova druga ozljeda te vrste na utakmici. Zbog ozljede gležnja propustio je i šestu polufinalnu utakmicu protiv Houstona, San Antonio ima veliki problem...

Warriorsi su do kraja utakmice seriju 46-22 i osigurali vodstvo u finalu Zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo mi je izašao na šut''

"Je li mi namjerno podmetnuo nogu? Ne. Samo mi je izašao na šut", kazao je Leonard nakon utakmice.

Još je upitno hoće li moći igrati u drugoj utakmici, u utorak u Oaklandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi nismo prljava momčad'

"Mi nismo prljava momčad, to svi znaju. Na Twitteru svašta piše, ali Pachulia nije igrač koji bi nekoga namjerno ozlijedio", stao je u obranu suigrača Kevin Durant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, Warriorsi su napravili drugi najveći preokret u konferencijskim finalima, nakon Bostona koji je protiv New Jersey Nesta 2002. dobio utakmicu u kojoj je suparnik vodio 26 razlike.

Loša igra Warriorsa

Kod Warriorsa je u tom prvom poluvremenu bilo primjetno kako ih je duga pauza, imali su šest dana bez utakmice nakon što su u konferencijskom polufinalu sa 4-0 izbacili Utah Jazz, izbacila iz ritma. Bili su spori u obrambenim reakcijama, a niti njihovi ubojiti šuteri Stephen Curry, Kevin Durant i Klay Thompson, nisu uspijevali pronaći napadački ritam. S druge strane, Spursi su "letjeli" terenom predvođeni svojim najboljim igračem Kawhijem Leonardom, koji je u prvom poluvremenu ubacio 18 poena uz 8 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su pali u samoj završnici protiv Warriorsa koji su puno griješili, ali ipak uspjeli napraviti preokret. Nakon što je domaćin poveo 111:106, Spursi su uspjeli smanjiti na 110:111 31 sekundu prije kraja, ali je tad pogodio Steph Curry, a LaMarcus Aldridge promašio tricu za produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina, Steph Curry je zabio 40 poena (trice 7-16), Kevin Durant je dodao 34. U momčadi San Antonija, 28 poena ubacio je LaMarcus Aldridge.

U Istočnoj konferenciji, prvaci Cleveland Cavaliersi večeras će saznati suparnika u finalu, sedmu polufinalnu utakmicu igraju Boston i Washington.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat 1. utakmice finala Zapadne konferencije:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 113:111

(Warriorsi vode 1-0 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo