Nemoguća misija: Zagreb nije mogao do senzacije

29.4.2012.
17:35
VOYO logo

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba tek su u drugom dijelu pokleknuli kod favoriziranog njemačkog Kiela. Na koncu je bilo 33:27 za domaće, a uz Kiel na Final Four će i berlinski Füchse.

Njemački rukomet imat će dva predstavnika na Final Fouru Lige prvaka čiji je domaćin 26. i 27. svibnja Köln. Remi iz zagrebačke Arene u prvom četvrtfinalnom dvoboju pokazao se nedovoljnim za uzvrat kod momčadi koja je ove sezone u Bundesligi upisala sve pobjede. Dobro su se igrači trenera Slavka Goluže držali u prvom poluvremenu kada su u nekoliko navrata imali i dva pogotka prednosti, no u nastavku je do izražaja došao, rekli bismo, veći izbor kvalitetnih rješenja i fizička snaga Kiela koji je u kratkom razdoblju sredinom nastavka pobjegao na nedostižnu prednost i zaključio dvoboj s 33:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji kod Zagreba bio je Manuel Štrlek sa 7 pogodaka, a isto toliko je kod Kiela postigao Čeh Filip Jicha.

No prije nego je Kiel izborio završni turnir pravo malo čudo pred svojih 9.000 navijača u Berlinu je izveo Füchse koji je uspio nadoknaditi minus od 11 golova iz prve utakmice protiv španjolskog Ademar Leona. Uporni Nijemci od početka su susreta nagovijestili da vjeruju u preokret i konačni prolaz, a lagana panika Ademar je uhvatila već na poluvremenu kada je semafor pokazivao 13:6 za domaće. Nastavak je donio nove nalete Berlinčana koji desetak minuta prije kraja već imaju željenih 22:10 pa su sigurnom igrom sačuvali plus 11 do konačnih 29:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je bio Islanđanin Alexander Petersson s devet pogodaka, šest je, od čega četiri iz sedmeraca, zabio Iker Romero, dok je jedan gol za pobjednički sastav postigao i hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević. Antonio Garcija je četiri puta bio strijelac za Ademar.

Njemačka momčad je prošla dalje zbog više postignutih golova u gostima, a nakon lanjskog ispadanja, kada su protiv slovenskog Celja prokockali 13 pogodaka razlike iz prve utakmice, novi veliki šok svojim su navijačima priredili rukometaši Ademar Leona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su španjolski klubovi nakon ispadanja branitelja naslova europskog prvaka Barcelone, u nedjelju ostali bez još jednog predstavnika.

Dakle, na Final Fouru će snage odmjeriti dvije njemačke momčadi Kiel i Füchse, danski Kopenhagen, te španjolski Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona – Kopenhagen 36:33 (prva utakmica 23:29) Atletico Madrid – Koper 31:24 (prva utakmica 23:26) Kiel - Zagreb 33:27 (prva utakmica 31:31) Füchse Berlin - Ademar Leon 29:18 (prva utakmica 23:34)

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo