BABIĆ, BALIĆ I METLIČIĆ DOBILI OTKAZ! / Ime novog izbornika bit će poznato u idućih mjesec dana

Image
Foto: PIXELL
Image
Foto: PIXELL
31.1.2017.
14:22
PIXELL
VOYO logo

Čelnici HRS-a tu su odluku donijeli nakon gotovo dvosatnog zasjedanja na kojem je jedina tema bila izglasavanje povjerenja izborniku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Baliću i ostatku stručnog stožera. Ime Babićeva nasljednika trebalo bi biti objavljeno u sljedećih mjesec dana.

Image
VUJOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

'Hrvati su bahati, uvjereni su da su u sportu bolji od svih, posebno od Slovenaca'

Sporan način vođenja reprezentacije

"Nije razlog smjene poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva, nego način na koji su vodili reprezentaciju. Idućih mjesec dana razgovarat ćemo s kandidatima za izbornika, a u komisiji koja odlučuje smo dopredsjednik Zoran Gobac, glavni tajnik Damir Poljak i ja. Novi izbornik moći će predložiti koga god želi za stručni stožer", poručio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hrvatski rukometni savez nije kao cilj postavio četvrtfinale. To je netko samoinicijativno postavio. Ne znam tko je to rekao. Upravni odbor nikad nije rekao da je cilj u Francuskoj četvrtfinale. Smatramo da ova reprezentacija mora osvajati medalje i uvijek ići na zlato. Manjak ambicije jedan je od razloga prekida suradnje. Nije bilo nikakvih pomaka od Europskog prvenstva u Poljskoj. Neke stvari više nismo mogli tolerirati", dodao je prvi čovjek HRS-a.

Čim je Grahovac nakon poraza od Slovenije u utakmici za treće mjesto na netom završenom SP-u u Francuskoj sazvao sjednicu Upravnog odbora, bilo je jasno da se Babiću i društvu ne piše dobro. Na kraju je donesena očekivana odluka: Babić napušta klupu nakon što je reprezentaciju vodio na tri velika natjecanja. Na lanjskom Euru u Poljskoj Kauboji su osvojili broncu, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru su ispali u četvrtfinalu, a na SP-u u Francuskoj su na prilično nevjerojatan način ostali bez odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar, Goluža, Vujović...

U polufinalu protiv Norveške je Zlatko Horvat promašio sedmerac za pobjedu nakon isteka regularnog vremena da bi Hrvatska poslije toga pala u produžetku. U dvoboju za treće mjesto naša je reprezentacija 20 minuta prije kraja imala osam golova prednosti protiv Slovenije i na kraju uspjela izgubiti. Bila je to kap koja je prelila čašu i Babiću više nije bilo spasa. Nakon Igara u Riju sam je dao otkaz, ali ga je Balić nagovorio da ostane na klupi. Sada 'u paketu' napuštaju kormilo reprezentacije.

Tko će biti novi izbornik? Posljednjih se dana spominjala mogućnost povratka trofejnog Line Červara koji je u Francuskoj vodio reprezentaciju Makedonije. Nagađa se i o opciji da Červaru pomoćnik ponovno bude Slavko Goluža koji je i samostalno bio izbornik i vodio Hrvatsku do tri bronce na velikim natjecanjima. I slovenski izbornik Veselin Vujović, bivši trener PPD Zagreba, spominje se među kandidatima, a možda iskrsne i još poneko ime sljedećih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

16.05 - "Nije razlog smjene poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva, nego način na koji su vodili reprezentaciju. Idućih mjesec dana razgovarat ćemo s kandidatima za izbornika, a u komisiji koja odlučuje smo Gobac, Poljak i ja", poručio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.56 - Smijenjen je cijeli stručni stožer rukometne reprezentacije na čelu s izbornikom Babićem.

15:21 - Prošlo je gotovo sat i pol od početka sastanka, a hrvatska javnost još uvijek s nestrpljenjem čeka ime čovjeka koji će početkom 2018. godine voditi reprezentaciju na Euru kojem smo domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:53 - Nakon gotovo sat vremena sastanka još uvijek nema odluke.

14.10 - Sastanak je počeo. Nakon glasovanja članova Upravnog odbora trebali bismo znati jesu li Babić, Balić i Metličić bivši. Kako javljaju 24 sata, na sjednicu nisu pozvani Babić i Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo