VELIKA ISTINA

‘STALNO MISLIMO DA VRIJEDIMO ZA ZLATO’: Ivano Balić pogodio u sridu i rekao ono što drugi ne žele priznati

Ispadanje u četvrtfinalu Olimpijskih igara i izostanak medalje bili su dovoljni razlozi da izbornik hrvatske rukometnwe reprezentacije Željko Babić podnese ostavku.

Iako je nekoliko mjeseci ranije na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio bronu, Babić je nakon Rija ipak procijenio da je vrijeme za povlačenje. Doduše, njegova ostavka još uvijek nije formalno prihvaćena.

‘Bilo je dobrih i loših stvari’

“Razgovor je tekao normalno, svi ovdje volimo hrvatski rukomet. Obrazložio sam ostavku, jasno da sam ukazao na nedostatke, posebno svoje nedostatke. Sad je na Upravnom doboru da odluči što i kako dalje, ja sam dao ostavku iz jednostavnog razloga, moja očekivanja su bila veća nego što sam kao izbornik ostvario, u interesu hrvatskog rukometa je da se povučem”, rekao je Babić u emisiji Hrvatska uživo na HRT-u.

Željko Babić
Željko BabićFoto: Marko Jurinec/PIXSELL

Babićev je odlazak komentirao i koordinator za muški rukomet, legendarni Ivano Balić. Nekadašnji najbolji rukometaš svijeta smatra da smo svi pomalo nerealni u očekivanjima od reprezentacije.

“Bilo je dobrih i loših stvari. Izbornik odgovara za svoj dio posla, ja kao koordinator savjetujem, na njemu je da prihvati koliko hoće od toga. Mi od 2003. stalno mislimo da vrijedimo za zlato, ali treba malo stati i realno sagledati”, poručio je Balić.

‘Balić je morao biti u Riju’

Na HRT-u je gostovao i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac. On smatra da je veliki propust što Balić nije bio uz reprezentaciju u Riju.

“On je veliko ime u svijetu rukometa i samom svojom pojavom može puno donijeti Hrvatskoj. On je morao tamo biti”, naglasio je Grahovac, a na pitanje je li hrvatski rukomet u krizi, odgovorio:

“Riječ kriza je preteška. Mislim da smo mi rukometaši naviknuli narod na dobre rezultate i razmazili navijače, pa se uvijek očekuje zlato. Na tri natjecanja zaredom osvajali smo pod Golužom bronce, pa su komentari u novinama bili ‘opet bronca’. U nizu drugih sportova se ulazak u četvrtfinale veliča, a u rukometu umanjuje.”

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr