RUSVAJ U HRVATSKOM RUKOMETU: / Balić tvrdi da Babić ostaje, veliki gazda traži odgovore na 4 pitanja!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najava Ivana Balića da će Željko Babić, unatoč podnesenoj ostavci, ostati izbornik reprezentacije uzburkala je duhove u hrvatskom rukometu.

11.10.2016.
12:07
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Babić je poslije neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, odnosno poraza od Poljske u četvrtfinalu, objavio kako odlazi s kormila hrvatske reprezentacije. Više od mjesec dana je trajala potraga za njegovim nasljednikom, da bi koordinator za muški rukomet Ivano Balić u ponedjeljak iznenađujuće objavio da Babić ostaje izbornik.

Image
LEGENDA NE DA IZBORNIKA: /

Podnio ostavku, ali i dalje će voditi hrvatske rukometaše

Image
LEGENDA NE DA IZBORNIKA: /

Podnio ostavku, ali i dalje će voditi hrvatske rukometaše

'Zašto Balić nije bio u Riju?'

"To je zajednička odluka svih odgovornih ljudi u Savezu. Jasno da nismo zadovoljni rezultatom s Igara, ali Babić ostaje izbornik, ima kapacitet nastaviti s radom", izjavio je Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zoran Gobac, Ivano Balić i Željko Babić

No, odluka očito nije bila zajednička kako je Balić to predstavio. Demantirao je to Zoran Gobac, formalno dopredsjednik HRS-a, ali u stvarnosti alfa i omega hrvatskog rukometa.

"Istina je da svi članovi Upravnog odbora nisu istog mišljenja kada je riječ o Babiću. U ovom trenutku moram postaviti četiri pitanja i želim da mi se u što skorije vrijeme na njih odgovori: koji je točno razlog zašto je Babić dao ostavku; zašto je povukao svoju ostavku; zašto Ivano Balić nije bilo na Olimpijskim igrama u Riju i mogu li Babić i Balić zajedno funkcionirati? Eto, to su moja pitanja", istaknuo je Gobac za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Konačnu riječ daje UO'

Babićev ostanak na mjestu izbornika nije, dakle, gotova stvar.

"Gledajte, konačnu riječ o izborniku dat će Upravni odbor HRS-a. Koji može ili ne mora prihvatiti Balićev novi prijedlog", dodao je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo, vremena je sve manje jer već u siječnju naše rukometaše čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Problem izbornika trebalo bi čim prije skinuti s dnevnog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo