OVO JE BILO ZA INFARKT: / Zagreb nakon dramatične završnice uzeo skalp Celju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba su u 2. kolu skupine Lige prvaka došli do velike pobjede na gostovanju u Celju protiv Pivovarne Laško.

26.9.2015.
19:25
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PPD ZAGREB 20:21

Možda je i dobro što nije bilo prijenosa ove utakmice na HTV-u 2. Jer, postoji mogućnost da bi oni slabog srca završili na hitnoj zbog predifarktnog stanja. Upravo te dvije rečenice najbolje opisuju sraz između Pivovarne Laško i PPD Zagreba.

Nije bilo kapetana Zlatka Horvata i Zagrebaši su se mučili protiv razigranih i poletnih Slovenaca. Jako teško je hrvatski prvak zabijao golove, Celje Pivovarna Laško je veći dio utakmice imala prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je jedino vodio na samom početku susreta 0:1. Sve drugo, do malo više od dvije minute prije kraja, Celjani su imali prednost. U pojedinim trenucima susreta ona je rasla i do plus tri. Ali, Zagreb se nije predavao.

U 10. minuti dvoboja, Pivovarna Laško je popvela s 5:3, u 25. minuti PPD Zagreb je poravnao na 7:7, ali na odmor se otišlo s rezultatom 10:9 za domaće rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rovovska bitka

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak rovovske bitke. U prvih pet minuta drugog dijela, Zagreb je zabio tek dva gola. Toliko o tome kako se igrala jaka obrana. Bilo je teško, jako jako teško. Igralo se gol za gol, Celjani su stalno imali tih plus dva. U posljednih 10 minuta utakmice ušlo se s dva gola viška za Slovence.

I onda, PPD Zagreb radi seriju 2:0 i u 56. dolazi do izjednačenja. Dvije minute prije kraja, hrvatski prvak zabija pogodak odluke, pobjednički gol koji je bacio na koljena Slovence. Pivovarna Laško nakon toga nije uspijela zabiti za izjednačenje. Muk u dvorani, Zagrebaši su se sletili u zagrljaj. Jer, ne pobjeđuje se veliki rival svaki dan i to na ovakav način, nakon ovakve završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede bio je vratar Filip Ivić koji je u drugom poluvremenu obranio nekoliko čistih 'zicera' i sedmerac u 59. minuti dvoboja.

Image
ČUDESNI, ČUDESNI IVIĆ: /

Pogledajte nevjerojatne obrane mladog vratara Zagreba

Image
ČUDESNI, ČUDESNI IVIĆ: /

Pogledajte nevjerojatne obrane mladog vratara Zagreba

Inače, ovo je tek druga Zagrebova gostujuća pobjeda nad Celjem u službenim utakmicama u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo