DEBI IZ SNOVA: / Svi pričaju o nevjerojatnoj obrani Filipa Ivića: 'Karate potezom pokazao je što može'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Ovog vikenda počela je rukometna Liga prvaka.

26.9.2016.
17:59
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Vječni hrvatski prvak Zagreb nije dobro počeo svoj nastup u ovom elitnom europskom rukometnom natjecanju. U 1. kolu hrvatski prvak tijesno je poražen od slovenskog prvaka i velikog rivala Celje (30-28). Zagreb je u toj utakmici imao priliku i za bolji rezultat.

DRAMA U CELJU: Zagrebaši prokockali veliku priliku i izgubili od starog rivala

Zagreb propustio veliku priliku slaviti protiv Celja

Naime, ključni trenuci dvoboja dogodili su se u drugom poluvremenu. Zagreb je gubio, ali imao je šansu stići Celje. Zagrebaši su imali dva igrača više, ali nisu uspjeli zabiti i tako su prokockali veliku priliku. Nakon toga Horvat je još pogodio stativu, golman Celja je obranio penal na samom kraju i Zagreb je doživio poraz na startu ovog elitnog europskog klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan debi Ivića

Osim te utakmice, hrvatske ljubitelje ove igre najviše je zanimao debi mladog hrvatskog reprezentativnog vratara, bivšeg golmana Zagreba Filipa Ivića (24), koji sad brani boje europskog prvaka Kielcea, isto kao i Manuel Štrlek. Njegov debi protekao je na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo slobodno kazati kako je to bio debi iz snova. Kielce je na gostovanju u Bjelorusiji pobijedilo je Meshkov Brest rezultatom 24:29 (14:11), a Ivić je bio najzaslužniji za pobjedu Kielcea sa 15 obrana.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

09.12.2014., Zagreb - Rukometna liga prvaka, HC Prvo plinarsko drustvo - Paris Saint-Germain Hand. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Upravo je mladi Hrvat bio najbolji igrač susreta, a sjajnim obranama zaslužio je mjesto i u idealnoj postavi prvog kola Lige prvaka u izboru EHF-a. Međutim, to nije sve. Uz titulu najboljeg vratara kola, Ivić je zaslužio i nagradu za najbolju obranu kola. Ivić je u prvom poluvremenu pri rezultatu 5-5 karate potezom skinuo udarac igraču Bresta i oduševio rukometni svijet. Njegovu sjajnu obranu možete vidjeti u videu dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karate potezom pokazao je što zna i može, kao i ostalim majstorskim potezima u svom debiju", komentar je u videu EHF organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Filipa Ivića, još se jedan hrvatski vratar istaknuo na golu svoje momčadi. Riječ je o Marinu Šegi, koji je upravo Kielce zamijenio Szegedom, a njegova je obrana pri rezultatu 9:10 za Löwen proglašena trećom najboljom prvog kola u izboru EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Najbolja momčad prvog kola Lige prvaka: Ivić, Gensheimer, Taleski, Mahe, Dušebajev, Kildelund, Özbahar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo