NIKOLA KARABATIĆ UŠAO U POVIJEST: / Domagoj Duvnjak ovog je puta loše prošao

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Francuz Nikola Karabatić proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2016. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), dok je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak zauzeo četvrto mjesto.

16.3.2017.
18:29
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2014. i 2007. godine. Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su naš Ivano Balić (2003, 2006), Danac Mikkel Hansen (2011, 2015) i Rus Talant Dušebajev (1994, 1996).

GOLUŽA ISPAO IZ IGRE: Červarov pomoćnik i vjerojatni nasljednik bit će veliko iznenađenje

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala Rumunjki Cristini Neagu koja je također treći put proglašena najboljom nakon što je pobijedila 2010. i 2015. Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Nizozemka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson. U konkurenciji za najboljeg trenera u 2016. godini našao se i bivši strateg PPD-a Zagreb i aktualni slovenski izbornik Veselin Vujović koji je na koncu zauzeo treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo