[FOTO, VIDEO] NET.HR IZ ARENE ZAGREB: / Makedonci i Slovenci odigrali dramatičnu utakmicu u skupini C

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

U skupini C u subotu navečer Makedonija je u dramatičnoj utakmici pobijedila Sloveniju 25-24. Net.hr je bio na mjestu događaja, Arena Zagreb svjedočila je ludoj utakmici.

13.1.2018.
20:55
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj Makedonija je u zagrebačkoj Areni svladala Sloveniju sa 25-24 (11-11)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Makedonaca i Slovenaca odigran je u odličnoj atmosferi, obje reprezentacije imale su podršku od po najmanje 3.000 navijača s tribina, a igrači su na terenu ponudili vrlo zanimljiv okršaj pun preokreta iz kojega su na kraju kao pobjednici izašli Makedonci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci vodili veći dio prvog dijela

Prvu ozbiljniju prednost na utakmici ostvarili su Slovenci koji su u 11. minuti poveli sa 5-2. Tih tri gola razlike održavali su gotovo do kraja prvog poluvremena, u 27. minuti je bilo 11-8, no Makedonci u u posljednje tri minute postigli tri gola zaredom i na odmor otišli s neodlučenih 11-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci su svoju seriju nastavili i u drugom poluvremenu i s još četiri gola zaredom poveli sa 15-11. Ipak, Slovenci su uspjeli vrlo brzo dostići zaostatak te je u 45. minuti bilo 17-17, a do kraja utakmice niti jedna reprezentacija nije uspjela ostvariti prednost veću od jednog gola.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] VELIKO SLAVLJE MAKEDONACA U ARENI: Igrači i brojni navijači zajedno slavili veliku pobjedu protiv Slovenije

Na ulasku u posljednjih pet minuta Slovenija je vodila sa 24-23, ali su do kraja utakmice ostali bez postignutog pogotka prvenstveno zbog izgubljenih lopti, dok su braća Lazarov, Kiril i Filip, postigli golove za pobjedu Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci lako s Crnogorcima

Dejan Manaskov s osam i Kiril Lazarov sa sedam golova predvodili su Makedoniju, dok je Žiga Mlakar s četiri gola bio najefikasniji kod Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u subotu u prvoj utakmici ove skupine branitelj naslova Njemačka je uvjerljivo svladala Crnu Goru sa 32-19 (17-9). Susret je praktički bio riješen već sredinom prvoga poluvremena kada su Nijemci uspjelo od 11. do 21. minute napraviti seriju od 9-0 kojom su se odvojili na velikih 13-3. U nastavku utakmice razlika je u nekoliko navrata iznosila i 14 golova (28-14, 31-17, 32-18), da bi završilo s njemačkom prednosti od 13 pogodaka. Uwe Gensheimer je s devet golova bio najefikasniji kod Njemačke, dok je Vladan Lipovina postigao sedam pogodaka za Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


MAKEDONIJA - SLOVENIJA 25-24

Makedonija: Mitrevski, Ristovski, Manaskov, Velkovski, Stoilov, Lazarov, Pribak, Jonovski, Taleski, Mirkulovski, Markoski, Kuzmanovski, Georgievski, Lazarov, Popovski, Peshevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinsek, Verdinek, Henigman, Marguc, Kavtičnik, Janc, Cingeskar, Zarabec, Bezjak, Grebenc, Zabic, Mackovsek, Mlakar, Suholeznik.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - GOTOVO JE

57' - Kiril Lazarov dovodi Makedoniju ponovno u vodstvo. 25-24. Atmosfera u Areni je i dalje vrlo vatrena, navija se iz petnih žila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Blaž Janc dovodi Sloveniju u vodstvo 22-23. Vujović se dobar dio utakmice drži za glavu, skače uz aut liniju. Uzbuđenje je na vrhuncu.

52' - Kavtičnik je zabio 3 gola za redom. Drži Slovence u maloj prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Slovenci ponovno vode. 20-21. Kavtičnik je zabio iz jedne kontre. Fantastična utakmica u Areni Zagreb. Time-out zove makedonski izbornik Lopez.

46' - Suhozelnik je s crte promašio, pogodio je gredu. Primaju se ovdje slovenski novinari za glavu. Navijači iz Dežele, pak, sve su nervozniji, dok su Makedonci u boljem raspoloženju. Kako i ne bi, preokrenuli su susret i sad vode - (18-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Zarabec je zabio za 17-17. Slovenci su izjednačili. Nakon gola Darko Congesar zaradio je isključenje, cvrni karton, zbog trećeg isključenja po dvije minute. Vujović nije sretan.

38'- Kakva drama u drugom dijelu! Makedonci su okrenuli, zatim zaradili dva isključenja kojima su dopustili Slovencima da zadrže kakav-takav korak. Trenutno je 17-15 za Makedoniju, a napetost u Areni se može rezati nožem. Svi su na nogama. Nitko ne sjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Makedonija na krilima sjajnih navijača vodi četiri razlike, a Nikola Mitrevski na golu radi čuda. Obranio je i penal Slovencima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Mirkulovski sjajno ulazi i zabija. Makedonija igra kao u transu.

32' - Manakov ponovno zabija za ludnicu u Areni Zagreb. 13-11 za Makedoniju. Makedonci su napravili 4-0. Sad vode, igraju sjajno, u naletu su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Makedonci su poveli u kontri preko Manaskova. Ovo je prvo vodstvo Makedonaca u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Počelo je drugo poluvrijeme

ZAVRŠILO JE PRVO POLUVRIJEME: Nevjerojatna Makedonija došla je do velikog povratk u ovoj sjajnoj utakmici, a Nikola Mitrevski najzaslužniji je za to. Pred kraj prvog poluvremena upisao je tri odlične obrane, a Makedonija je do izjednačenja 11-11 stigla doslovno u zadnjoj sekundi prvog poluvremena. Sjajna utakmica u Zagrebu.

30' - Taleski Filip je zabio u posljednjoj sekundi za izjednačenje 11-11. Makedonski navijači su u transu, teško je i izvještavati od buke i galame.

29' - Dvije obrane zaredom upisao je Mitrevski. Golmani obje reprezentacije briljiraju. A kada golmani dobro brane, onda gledamo gustu utakmicu kao što je danas ova! 11-10 je i cijela dvorana je na nogama, zaista prekrasne scene iz zagrebačke Arene. Makedonci i Slovenci napravili su pravi rukometni štimung.

28' - Kao da smo ga prozvali. Lazarov je zabio deveti gol Makedonije (9-11).

27' - Minutu odmora zove Lopez. Slovenija ne dopušta Makedoncima da se približi na -1. Dežela igra sjajnu obranu, mixa 6-0 i 5-1. Lazarov je kod Makedonaca stao, dobro ga čuvaju obrambeni rukometaši Slovenije.

24' - Gledamo sjajnu utakmicu u Areni Zagreb. Kiril Lazarov je zabio za -2 (6-8). "Gremo Slovenci, naprijed Makedonci", odzvanja tribinama. Navijači vode međusobnu bitku u Areni Zagreb, sve puca od decibela.

22' - Izbornik Makedonije Raul Gonzales mijenja obranu u 6-0. Nije uspjelo, Slovenija zabija za +3 (8-5).

21' - Cingeskar je zaradio dvije minute.

BRANITELJI NASLOVA ŽESTOKO OTVORILI EURO: Crnogorci poraženi s čak 13 golova razlike

18' - Makedonija igra 5-1 obranu. Georgievski je najistureniji.

15' - Makedonija se ne predaje. Manaskov je zabio za -2 Makedonije.

11' - Žika Mlakar zabija za +3 Slovenije u ludnicu u Areni. Vujović inzistira na obrani 6-0. Za sad Dežela igra dobro, čvrsti su u obrani.

7' - Henigman je zabio za 4-2 Slovenije. "Tko ne skače, ni Slovenac", ori se Arenom.

VUJOVIĆ KOMENTIRAO HRVATSKU POBJEDU I DULETOVU OZLJEDU: ‘Duvnjak nije bio dovoljno oporavljen, Cindrić i Karačić neće moći izdržati’

5' - Kiril Lazaorv raspoložen je večeras u dvorani koja mu nije strana, u kojoj je igrao u dresu Zagreba. Lazarov je zabio oba gola za Makedoniju do sad.

3' - Lazarov iz sedmerca zabija za 1-1.

2' - Slovenci su poveli iz kontre. Zabio je Marguc.

nethr_galerija url="http://net.hr/sport/rukomet/foto-slovenski-navijaci-stigli-u-zagreb-vlakom-dosli-do-remetinca-te-veselo-nastavili-put-do-arene/"]

1' - Počela je utakmica. Obranila se Makedonija. U dvorani grmi od navijanja.

19.17 - Još nas malo dijeli od derbija skupine C, susreta Makedonije i Slovenije u Areni Zagreb. Prava rukometna ludnica vlada u dvorani. Net.hr je na licu mjesta i pratit će sva događanja na i oko utakmice. Slovenski i makedonski navijači napravili su pravu ludnicu oko i u samoj Areni.


Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo