LINO IZABRAO POMOĆNIKE I PORUČIO: / 'Momčad je za mene prvi i najbolji igrač'

Image
Image

Izbornik Lino Červar u subotu je objavio članove stožera hrvatske rukometne reprezentacije, te je naglasio da je najvažnije izgraditi momčadski duh.

29.4.2017.
15:04
VOYO logo

Uz Červara, u stožeru će biti treneri Hrvoje Horvat i Zlatko Saračević, dva kondicijska trenera Pero Kuterovac i Mirko Krolo, te dva trenera vratara Vlado Šola i Ninoslav Pavelić.

Hrvatska rukometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 1. svibnja, u Zagrebu te odlazi u Poreč, gdje će boraviti do 7. svibnja. Na prvo okupljanje izbornik Červar pozvao je 31 igrača, ali doći će ih 29, jer je Alen Blažević ozlijeđen, a Željko Musa je dobio poštedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinje operacija Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj

“Od ponedjeljka počinje operacija Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. U Poreču ćemo raditi dva puta dnevno, razgovarat ćemo individualno i grupno. Tražit ću lojalnost prema mojoj viziji od stožera i igrača. Nastup za državnu reprezentaciju je najveći uspjeh, iznad bilo kakvog klupskog postignuća. Momčad je za mene prvi i najbolji igrač, i uvijek je 'mi' ispred 'ja'. Moramo uživati u kolektivnom ponašanju, disciplini, ali i kolektivnoj odgovornosti", izjavio je Červar na konferenciji za novinare.

ČERVAR POJAČAO STRUČNI STOŽER: Legendarni hrvatski rukometaš stiže na klupu reprezentacije

Iduće okupljanje reprezentacije bit će u lipnju, od 13. do 23., a potom od 23. do 29. listopada. U prosincu će domaći igrači početi pripreme, a nakon će im se priključiti rukometaši koji igraju u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza stanja i procjena kvalitete i mogućnosti

"Prvo i drugo okupljanje će koristiti meni i stožeru da se ponovo međusobno upoznamo, iako tu ima igrača koji su igrali u moje vrijeme. Bit će to analiza stanja i procjena kvalitete i mogućnosti. Na popisu za prvo oklupljanje je 31 igrač, ali selekcija je otvoren proces i nitko nije siguran. Popis će se mijenjati u svibnju i lipnju, ali ne u listopadu, kada će ideje biti jasne za Europsko prvenstvo. Raduje me povratak Mirka Alilovića, a očekujem i povratak Ivana Čupića. Njega sada nema jer mu supruga treba roditi četvrto dijete”, kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo