Lino Červar se vratio u Zagreb i izludio cijelu Arenu

U utakmici 3. kola skupine A Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba suu Areni pred 8.000 gledatelja pobijedili Metalurg iz Skoplja sa 19:17 (10:8).

11.10.2014.
20:22
VOYO logo

Bila je to teška utakmica sa malo golova i dvoboj dva velika trenera. Na klupi makedonske momčadi je bivši hrvatski izbornik Lino Červar, a na klupi Zagreba Crnogorac Veselin Vujović.

Protiv makedonske momčadi rukometaši Zagreba u prvom su poluvremenu održavali prednost od jednog do dva pogotka. I početak drugog dijela ponudio je sličan scenarij. Domaćini su vodili, njihova prednost nijednom nije prešla tri pogotka, a onda je Metalurg u razdoblju od 40. do 44. minute napravio seriju 4-1 te poveo 15-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 53. minuti Zagreb je ponovno u vodstvu (17-16). Rasplet se dogodio u završne dvije i pol minute. Zlatko Horvat je realizirao dva sedmerca u nizu, koje su izborili Stepančić i Josip Valčić, a potom su Makedonci napravili prekršaj u napadu i Zagreb je mogao početi slaviti drugu pobjedu na domaćem terenu u Ligi prvaka.

Kod Zagreba Zlatko Horvat je zabio 9 golova, s tim da je sedmerce izvodio nepogrešivo (7-7). U redovima Metalurga najefikasniji je bio Luka Cindrić sa 4 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više volim da dobijem sa par razlike ružnu utakmicu, nego da izgubimu jedan razlike dobru utakmicu. Metalurg je neugodan protivnik, teško ih je razbiti. Također, danas naši vanjski pucači nisu bili raspoloženi i onda se izgubi sigurnost", rekao je nakon susreta trener PPD Zagreba Veselin Vujović i zaključio:

"Ovo je mlada ekipa i danas smo po prvi puta mi bili u ulozi favorita, jer protiv Kiela i PSG-a nismo imali što izgubiti. Nakon dva kola imamo četiri boda, dobro smo pozicionirani i zadovoljan sam. Za tjedan dana gostujemo kod španjolske La Rioje i idemo po dobar rezultat, a mislim da možemo doći do njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meškov Brest - Kiel 24-25PPD Zagreb - Metalurg Skoplje 19-17 Paris Saint-Germain - La Rioja (nedjelja)

LJESTVICA: 1. Paris Saint-Germain 2 0 0 +10 4 2. THW Kiel 2 0 1 +1 4 3. PPD Zagreb 2 0 1 -1 4 4. La Rioja 1 0 1 +6 2 5. Meškov Brest 1 0 2 -5 2 6. Metalurg 0 0 3 -9 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo