I VEČERAS NAM TREBA SUPER GOLMAN: / 'Promjena vratara je bila dobra odluka. Pešić je bio izvrstan'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Važnu ulogu u stožeru izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Željka Babića ima i trener vratara Venio Losert.

24.1.2017.
7:30
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Upravo je legendarni hrvatski golman sugerirao Babiću uoči drugog kruga da napravi zamjenu u kadru, odnosno da na tribine pošalje Filipa Ivića, a u momčad uvrsti Ivana Pešića. Potonji je bio jedan od naših najboljih igrača u pobjedi protiv Egipta (21-19) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

"Odlučili smo se na promjenu vratara nakon što smo analizirali prvi krug i prvih pet utakmica na Svjetskom prvenstvu. Zasad se to ispostavilo kao dobra odluka", rekao je Losert za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI IZBORNIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

'Previše se priča o ozljedama, a igra sa sedmoricom ne donosi rezultat'

Recept iz Veszprema

Hrvatski su vratari zasad dosta nisko po postotku obrana na ovom SP-u.

"Prije svega očekujem da naša obrana, bilo 5-1 ili 6-0, bude na nivou tako da to uvelike može pomoći našim vratarima da budu bolji nego što jesu. Na zadnjoj utakmici protiv Egipta to se pokazalo tako. Obrana 6-0 je bila odlična i Pešić je isto bio izvrstan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Losert je, inače, trener u mađarskom Veszpremu, a recept iz kluba je odlučio primijeniti i u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvari u Veszpremu funkcioniraju tako da se, s obzirom na jako velik broj utakmica, dvojica golmana rotiraju svaku utakmicu. Na takav sličan stil smo se odlučili i u reprezentaciji, jer ako ste primijetili, prvi krug smo ih isto rotirali tako da svaku utakmicu počinje drugi, ali smo im rekli da je jednako bitno, ako ne i bitnije, da onaj put kada uđeš s klupe, trebaš biti taj koji odlučuje utakmicu. I to nam se dosad pokazalo dobro osim u utakmici protiv Njemačke, kada smo nadigrani u svim segmentima", pojasnio je Losert.

'Španjolci igraju najkvalitetniji rukomet'

Pred Hrvatskom je večeras četvrtfinalna utakmica protiv Španjolske (20.45) koja posljednjih godina nema kvalitetnih vanjskih igrača, ali zato ima sjajna krila i pivote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizirali smo ih i gledali smo ih. Oni su izvrsna ekipa, rekao bih jedna od najkompletnijih na ovom prvenstvu koja igra možda najkvalitetniji rukomet. Istina je da nemaju izvanserijskih vanjskih pucača i da ćemo s tim razlogom vjerojatno igrati malo povučenije u obrani. Bar ćemo probati tako. U svakom slučaju, jako su opasni", zaključio je Losert.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo