EP OTVORILI POBJEDOM: / Kopljar nas zabrinuo, ali sve će biti u redu!

Image

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 27-21 (15-15) pobjedom protiv Bjelorusije u susretu 1. kola skupine B započela je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Katowicama.

15.1.2016.
15:10
VOYO logo

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Manuel Štrlek s devet golova, po pet su dodali Marko Kopljar i Ivan Čupić, dok su kod Bjelorusije najbolji bili Sjarhej Rutenka s osam i Sjarhej Šilović sa sedam pogodaka. Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je bila u rezultatskom zaostatku tijekom čitavog prvog poluvremena. Veteran, 35-godišnji Sjarhej Rutenka odlično je otvorio utakmicu, te s dva pogotka doveo Bjelorusiju u vodstvo od 2-0. Loša igra u obrani, te spor protok lopte u napadu uz promašene sedmerce Čupića i Horvata onemogućavali su Hrvatsku da nadoknadi početni zaostatak, štoviše Bjelorusija je u 12. minuti stigla i do maksimalnog vodstva od tri razlike (8-5).

Stevanović donio preokret

Kod vodstva Bjelorusije 10-8 u 18. minuti hrvatski izbornik Željko Babić odlučio je s vrata maknuti neučinkovitog Mirka Alilovića i uvesti debitanta na velikim natjecanjima Ivana Stevanovića, a to je donijelo rezultatski pomak. Stevanović je do odmora sakupio četiri obrane, i ostali igrači zaigrali su angažiranije u obrani, pa se na odmor otišlo s neodlučenim rezultatom 15-15. U prvom poluvremenu Bjeloruse su u prednosti održavali Rutenka sa sedam pogodaka i odlični vratar Vjačeslav Saldacenka s osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/iOqvnVVQi97

Nakon što u prve tri minute drugog poluvremena niti jedna reprezentacija nije postigla pogodak, Čupić je pogotkom s krila donio prvo vodstvo Hrvatskoj na utakmici, a nakon toga se izabranici Željka Babića više nisu osvrtali. U 39. minuti prvi su put poveli s tri razlike (20-17), u 50. četiri (24-20), a u 54. pet (26-21) i pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Ključ pobjede bila je odlična igra u obrani u drugom poluvremenu tijekom kojega je Hrvatska na čelu s odličnim Stevanovićem primila samo šest golova, a da ima prostora za napredak pokazuje i podatak kako je Domagoj Duvnjak utakmicu završio bez postignutog pogotka. Dobar dio nastavka Marko Kopljar je prosjedio na klupi, izašao je iz igre šepajući, ali navodno - nije ništa strašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18.15 sati u drugom dvoboju skupine B igrat će Norveška i Island, a Hrvatska će svoj drugi nastup imati u nedjelju protiv Norveške (18.15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo