HLADAN TUŠ: / Norveška zbacila Kauboje iz sedla i ugrozila im prolaz u drugi krug

Image
17.1.2016.
17:15
VOYO logo

NORVEŠKA - HRVATSKA 34:31 (16:17)

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac je dan pred odlazak reprezentacije u Poljsku izjavio kako ova reprezentacija može igrati u finalu, a može i ispasti u prvom krugu.

Četiri pogotka prednosti u prvom dijelu

Igra hrvatske rukometne reprezentacije previše oscilira. Težak poraz (32-17) od Slovenije u pripremnom razdoblju i samo pet pogodaka u drugom dijelu u Kopru. U Katowicama golova nije nedostajalo u nastavku, ali vratari (Mirko Alilović i Ivan Stevanović) nisu obranili ni jedan udarac Norvežana u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih dvadeset minute utakmice pripalo je Hrvatskoj. U napadu su raznovrsnim akcijama igrači izbornika Željka Babića dobro prolazili pored Norvežana, a obrana 5-1 je zadavala problema suparnicima. U 11. minuti Hrvatska je imala četiri pogotka prednosti (7-3), bilo je još nekoliko puta tri pogotka prednosti, posljednji put u 20. minuti (12-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u nastavku

Nakon toga su i Norvežani zaigrali drugačiju obranu, sa 6-0 otišli na 5-1, uslijedilo je nekoliko loših napada i u 24. minuti Norvežani dolaze do prvog izjednačenja (12-12) nakon onog za 1-1 u četvrtoj minuti. Problem su reprezentaciji Hrvatske radili i udarci vanjskih igrača suparnika. Nakon 30 minuta ipak 17-16 vodstvo Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani su odlično krenuli u nastavku, hrvatska obrana ostavljala je previše prostora i suparnici su došli do dva pogotka prednosti (20-18 i 21-19) u prvih deset minuta. Hrvatska radi mini seriju i od 21-22 u 41. minuti, stiže do vodstva 24-22 u 45. minuti. No, nakon toga se opet nastavila igra gol za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje izjednačenje 30:30

Izbornik Babić odlučio je u 46. minuti odlučio promijeniti vratara i umjesto Mirka Alilovića u igru je ušao Ivan Stevanović, najbolji igrač prve utakmice prvenstva protiv Bjelorusije.

Nakon 55. minute i pogotka Ivana Čupića za 30-30, Norvežani počinju opet bolje igrati i Christian O’Sullivan postiže dva pogotka za 32-30. Na kraju 34-31 za Norvežane i veliku brigu hrvatskih rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Hrvatsku bili su Duvnjak 8, Horvat 5, Marić 4, Čupić 3, Kopljar, Štrlek, Slišković i Cindrić po 2, Karačić, Mamić i Brozović po jedan pogodak. Kod Norvežana najefikasniji je bio Bjornsen sa sedam pogodaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo