UŽIVANJE U PIVU I ĆEVAPIMA, JEFTINI HOTELI I LUDA ZABAVA ZA 90 KUNA: / Ovo je druga, opuštenija strana Eura

Image

Dobiti drugi put domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva doista je velika čast za cijelu Hrvatsku, a posebice za gradove domaćine - Zagreb, Split, Varaždin i Poreč.

10.1.2018.
20:57
VOYO logo

ZAGREB

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

09.01.2018., Zagreb - Ingra, tvrtka koja je izgradila Arenu Zagreb, prijeti zatvaranjem dvorane tijekom Europskog rukometnog prvenstva zbog nepodmirenih dugova. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Države koje će okušati svoje snage u Zagrebu su Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija. Do Arene Zagreb se može doći automobilom, autobusom ili tramvajem. Ako se odlučite ići tramvajem, možete se ukrcati na tramvaje broj 7 ili 14 koji će vas odvesti do Rotora, a zatim vam preostaje 10-ak minuta hoda do Arene. Isto tako, postoji i autobusna linija 234, koja polazi s glavnog autobusnog kolodvora u Zagrebu i prometuje svakih 25 minuta.

Gdje odsjesti: prilika za povoljan smještaj u Zagrebu je doista mnogo i apsolutno svaki turist može naći smještaj prema svom cilju i budžetu. Cijena noćenja u hostelima je od 70 do prosječnih 250 kuna za dvokrevetnu sobu, a toliko će vas stajati i iznajmljivanje apartmana. Odlučite li pak boraviti u nekom od hotela s, primjerice, četiri zvjezdice, noćenje s doručkom stajat će vas 879 kuna, koliko treba izdvojiti za hotel Premier u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje i što jesti: dobrih restorana sa solidnim cijenama u Zagrebu doista ne nedostaje. Arena centar, koja je nadomak rukometne Arene, prepuna je fast food restorana poput McDonald'sa, Burger Kinga, Subwayja, KFC-a, Foodieja, Wok & Rolla. U fast food restoranima ručati se može za 40-ak kuna, prosječna cijena kave s mlijekom je 12 kuna, a cijena pola litre piva je od 18 do 30 kuna.

Odlučite li se okrijepiti u nekoj od zagrebačkih pivnica, poput Budweisera, Medvednice, Mede, Batka, dočekat će vas odlična hrana i dobar štimung. U Budweiseru se, primjerice, dobro najesti možete već za 40 kuna, a obilata plata mesnih jela s roštilja za dvoje stoji 170 kuna. Među turistima koji vole tjesteninu, pizzu i mesna jela koja nisu preskupa posebno je popularan restoran Nokturno u Tkalčićevoj ulici gdje male pizze stoje 25 kuna, rižota 37 kuna, njoki od 32 kune, lazanje su od 36 do 42 kune, a juhe od 14 do 20 kuna. Pola litre točenog piva stoji 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što posjetiti:

Image
Image

19.02.2011., Arheoloski muzej, Trg Nikole Subica Zrinskog 19, Zagreb - Izlozene su rekonstruirane sprave za mucenje koje su se koristile u kaznenim postupcima od srednjeg vijeka sve do 18. stoljeca te cak i dulje u svim krajevima Europe. Organizator i autor izlozbe Piotr Buczkowski ujedno je i vlasnik impresivne kolekcije sprava. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Muzej Iluzija : želite li ući u fascinantni svijet iluzija koje će vam poljuljati povjerenje u osjetila, ali pritom vas oduševiti, ovo je pravo mjesto za vas gdje možete provesti slobodno vrijeme u pauzi utakmica. Uživat ćete, između ostalog, u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe, a više od 70 eksponata zasigurno će vas navesti da protrljate oči u nevjerici! Radno vrijeme od 9 do 22 sata, cijena ulaznice 40 kuna, adresa Ilica 42.

Muzej Torturem: nudi pogled na jedinstvenu zbirku naprava za mučenje i egzekuciju od antičkih vremena do danas. S više od 70 instrumenata i sprava na koje i sama pomisao tjera strah u kosti, Muzej zorno prikazuje sliku nasilja kroz povijest. Radno vrijeme je od 11 do 19 sati, cijena ulaznica je 40 kuna, a muzej mogu posjetiti samo osobe starije od 18 godine, adresa Tkalčićeva 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzej prekinutih veza: u njemu su izloženi osobni predmeti koje su ostavili bivši ljubavnici, a popraćeni su kratkim opisima. U početku je ovo bila putujuća zbirka doniranih predmeta, a ovaj je muzej dobio prestižnu nagradu Kenneth Hudson kao najinovativniji muzej u Europi. Broj eksponata u stalnom je porastu, a trenutačno ih je oko 100. Radno vrijeme je od 9 do 21 sat, cijena ulaznice je 30 kuna, adresa Ćirilmetodska 2.

Karting Arena Zagreb: želite li pravu adrenalinsku avanturu, a ljubitelj ste brzine i dobre zabave, možete isprobati vožnju na 330 metara dugoj karting stazi. Dok početnicima osigurava brzo upoznavanje kartinga, poznavatelje tjera u poboljšavanje postojećih tehnika vožnje. Staza je zaštićena odgovarajućim barijerama i apsorpcijskim sustavom, dok vozna površina jamči jednakomjerno držanje guma s pomoću podnog premaza F1. Radno vrijeme je od 16 do 23 sata, karting Arena nalazi se na Zagrebačkom velesajmu, a cijena za 10 minuta Go kart vožnje je 90 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POREČ

Dvorana Žatika

Image
Image

20.10.2010., Porec - Tko zeli ubiti 51-godisnjeg poreckog dogradonacelnika Edu Kosa, na kojeg su u posljednje cetiri godine pokusana dva atentata? U srijedu navecer netko je na njega pucao iz vatrenog oruzja u dvoristu kuce u elitnom dijelu Poreca, u naselju Kukci.U slucaju pokusaja ubojstva spominju se zemlja na lokaciji Facika te sportska dvorana Zatika .Dvorana Zatiga Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Gdje odsjesti: kako su mnogi hoteli u zimskom razdoblju zatvoreni, tijekom europskog rukometnog prvenstva nije baš lako naći smještaj. U staroj jezgri grada još ima mjesta u hotelu Mauro u kojem noćenje u dvokrevetnoj sobi košta od 120 do 170 eura. Osim ovog hotela, u centru grada tijekom zimskog razdoblja još rade i hoteli Poreč, Grand Hotel Palazzo te Boutique Hotel Melissa. U hotelu Laguna Molindrio, udaljenom četiri kilometra od centra, noćenje s doručkom i večerom preko Booking.coma košta za dvije osobe 849 kuna. Noćenje, pak, u privatnom smještaju - u apartmanu u blizini sportske dvorane Žatika, stoji od 55 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje jesti: u mirnim i uskim porečkim ulicama kriju se gastro adrese (rade i zimi!) u kojima se može uživati u istarskim specijalitetima i vinima - u restoranima Sv. Nikola, Divino, Peterokutna kula te konobi Ćakula. Cijene glavnog jela su od 79 kuna. Dobra pizza se može pojesti za 60-ak kuna - u pizzerijama Nono i Dali.

Gdje se provesti

Image
Image

29.04.2016., Porec - Grad vrvi od turista koji su dosli provesti prvosvibanjske praznike u Istri i Porecu. Uz goste s dalekog istoka na svakom koraku se cuje slovenski a i grad je pun automobila iz Slovenije. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Tijekom trajanja rukometnog europskog prvenstva na glavnom porečkom trgu postavljen je šator s bogatom gastronomskom ponudom i velikim ekranom. Osim toga, zabavljati se može i u brojnim kafićima u centru Poreča kao što su Epoca, Legend of M, Corner, Viale, Mozart... Kava s mlijekom je 10 kuna. Uz prethodnu najavu, istarski vinari (u najbližoj okolici Poreča) otvorit će vam svoj podrume i omogućiti da degustirate i kupite vrhunska vina kao što su Damjanić, Roxanich, Brčić, Agrolaguna,...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VARAŽDIN

Arena Varaždin

Image
Image

29.06.2010., Varazdin, Varazdin iz zraka, Gradska sportska dvorana Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Gdje odsjesti: u Park Boutique Hotelu cijena noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi iznosi 553 kune, a u hotelu Istra 551 kunu. Noćenje za jednu osobu, u dvokrevetnoj sobi, u hostelu Kairos košta 108 kuna. Preko Booking.coma noćenje u B&B Garestin, također u dvokrevetnoj sobi, iznosi 352 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje i što jesti: u restoranu/pizzeriji Angelus porcija specijaliteta kuće, njoki Violettte, košta 42 kune, a jumbo pizza 60 kuna. U domaćim zagorskim štruklama, između ostalih delicija, može se guštati u restoranu Palatin po cijeni od 25 kuna po porciji. U zalogajnici Šanjek ljubitelji kobasica doći će na svoje za 24 kune. Restoran Verglec, prvi restoran s licencijom Hrvatske autohtone kuhinje u Varaždinu, ima mnogo specijaliteta, a jedan od većih hitova je pečena patka punjena heljdinim brašnom (65 kuna).

Gdje se provesti

Image
Image

12.08.2012., Centar grada, Varazdin - Varazdinske Palace. Palaca Zakmardy je izgradjena kao sjemeniste za djake varazdinske isusovacke gimnazije 1672. na trosak predbiljeznika Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije Ivana Zakmardyja.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

U samom centru grada Varaždina nalazi se pub Medina Škrinja. Podrum srednjovjekovne palače Zakmardy spektakl je za sva osjetila, a posebno za one čija su nepca spremna za craft pivo. Naime, u Medinoj Škrinji ima više vrsta piva, a cijena im se kreće od 15 do 30 kuna. Na Trgu Miljenka Stančića, s pogledom na dvorac Stari grad i Kulu Stražaru, može se sjajno zabaviti: u kultnim kafićima poput My Way Sermage ili Mea Culpe. Cijena kave s mlijekom je 10 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLIT

Spaladium Arena

Image
Image

26.12.2008.,Split ,Hrvatska - Spaladium Arena dan prije bozicnog koncerta i otvorenja Photo: Nino Strmotic/Vecernji list

Gdje odsjesti: u turističkom carstvu ima smještaja za svačiji ukus i džep – pa čak i u siječnju. Cijena privatnog smještaja u sobama s dva kreveta je od 186 kuna, u hotelima od 290 kuna za jedno noćenje, u hostelima od 170 kuna... Splitski hotel Park ima posebnu ponudu za ljubitelje rukometa koja uključuje dvokrevetnu sobu po cijeni od 140 eura po noći s doručkom te besplatni transfer od hotela do Spaladium Arene i natrag na dan utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje i što jesti: u Ma:Toni sve su kombinacije moguće. Ondje se, naime, nude mediteranska/dalmatinska jela s daškom egzotike kao što su teleća jetrica u umaku od bijelog vina i kapule s kremastom palentom koja stoje 66 kuna. Ljubitelji dobrog roštilja bit će jako zadovoljni u lokalu Kantuna Paulina gdje se "splitski" ćevapi serviraju s ajvarom i kapulom u lepinji. Nezaobilazno mjesto za ljubitelje hamburgera je i Toto's Bugrer Bar (od 38 kuna).

Gdje se zabaviti

Image
Image

04.01.2015., Split - Panorama dijela Splita u sumrak. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na dnu splitske Rive nalazi se Fabrique Pub gdje se može uživati u dobroj glazbi, velikom izboru piva i dobrom roštilju. Cijena piva je od 15 kuna. Sinonim za dobru zabavu je i legendarni Vanilla Club.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj omogućio HEP - ponosni sponzor rukometne reprezentacije

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo