FRANCUZIMA PUNI PLIJEN: / Karabatić i društvo prenose četiri boda

Image
Foto: PIXSELL

Srbi produžili nadu, Francuska lako

16.1.2018.
20:08
PIXSELL
VOYO logo

U dvoboju 3. kola skupine A Europskog prvenstva u Splitu su rukometaši Srbije pobijedili Island s 29-26 (12-12) i teoretski ostali u igri za drugi krug.

Srbi na korak do

Srbija je prvom pobjedom na turniru produžila nadu u plasman dalje, nedostajao im je jedan gol da to osiguraju bez obzira na susret Hrvatske i Švedske, a ovako će za prolaz trebati pobjedu Švedske. U svakom drugom slučaju prolazi Island, koji je razočarao u dvoboju sa Srbima. Islanđani zadnje četiri minute susreta nisu postigli gol, a Srbi su serijom 3-0 došli sa 26-26 u vodstvo 29-26. U zadnjem islandskom napadu šut Karassona je blokiran, a u pravoj drami udarac Nenadića sa sirenom brani vratar Gustavsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Srba su Šešum i Radivojević postigli po pet golova, a kod Islanđana je dominirao Sigurdsson sa sedam pogodaka.

U zadnjem dvoboju u 20.30 sati igraju Hrvatska i Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog prvenstva u utorak su u Poreču rukometaši Francuske protiv Bjelorusije slavili sa 32-25 (14-11), te će u drugi krug, gdje se križaju sa skupinom u kojoj je Hrvatska, prenijeti maksimalna četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi sve riješili u nastavku

U prvom poluvremenu utakmica je većim dijelom bila u egalu i tek u zadnje dvije i pol minute Francuzi su se sa dva pogotka u nizu odvojili na tri gola razlike (14-11). U nastavku stvari su sjele na svoje mjesto i Francuzi su bez većih problema došli do očekivane pobjede. Naime, prednost Francuza je nakon tri i pol minute nastavka narasla na pet golova (16-11), a u 42. minuti svjetski prvaci već su imali sedam pogodaka viška (22-15). Do kraja susreta rukometaši Bjelorusije nisu uspjeli doći na manje od četiri gola zaostatka.

Kod Francuza najefikasniji su bili Dika Mem sa 9 i Nikola Karabatić sa 6 golova, a momčad Bjelorusije predvodio je Aliaksandr Padšivala sa 6 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu B skupine favorizirana Norveška igra protiv Austrije (20.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo