ALILOVIĆ ODLAZI IZ REPREZENTACIJE? / "Postao sam dežurni krivac za sve"

Image
Foto: AFP, LISELOTTE SABROE

Današnja utakmica za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj mogla bi biti i posljednja u dresu hrvatske rukometne reprezentacije za dugogodišnjeg prvog vratara Kauboja Mirka Alilovića.

31.1.2016.
12:21
AFP, LISELOTTE SABROE
VOYO logo

Branio je Alilović prilično slabo u dosadašnjim utakmicama na prvenstvu što je izazvalo salve kritika, kako na njegov, tako i na račun izbornika Željka Babića. Posebno nakon polufinalnog poraza od Španjolske u kojem je Babić na početku utakmice na vrata stavio Alilovića, a ne Stevanovića koji je briljirao u dvoboju protiv Poljske dva dana ranije. Noć nakon te utakmice nije bila laka za Alilovića.

Image
TUGA U POLJSKOJ: /

Hrvatska nije uspjela ući u finale, slijedi borba za broncu

Image
TUGA U POLJSKOJ: /

Hrvatska nije uspjela ući u finale, slijedi borba za broncu

"Nisam zaboravio braniti"

"Ma preživio sam i tu noć. Uostalom, preživljavam od početka prvenstva, nakon svake utakmice, nakon svakog poluvremena nešto se u meni događa. Znam da nisam zaboravio braniti u tri ili četiri utakmice, ali jasno mi je da kod nas netko mora biti kriv za sve. Tu sam već deset godina, a u zadnje vrijeme, s razlogom ili ne, ja sam dežurni krivac za sve. Već sam navikao na to", rekao je Alilović za 24 sata, pa na izravan upit razmišlja li o odlasku iz reprezentacije odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da! Da, da, da."

"Mogu se pogledati u ogledalo"

To bi, dakle, moglo značiti da će mu današnja utakmica za broncu protiv Norveške biti i posljednja koju će odigrati za nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupo mi je, zapravo totalno glupo, da se nakon jedne ili dvije utakmice postavlja pitanje znam li braniti ili ne. Već deset godina sam u vrhunskom rukometu, karijera mi progresivno napreduje, dio sam jednog velikoga kluba kao što je Veszprem i mislim da tamo nisam zalutao ili završio slučajno. Uostalom, svojim radom, disciplinom i igrama zaslužio sam još dvije godine ugovora, a to nešto govori. Ali, ponavljam, boli me što u reprezentaciji ne ide onako kao bih ja to želio. Ne ide pa ne ide", dodao je Alilović i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čist sam pred sobom i mogu se pogledati u ogledalo. Na pripremama sam radio, odricao sam se, slobodno vrijeme koje sam dobio od kluba iskoristio sam da budem ovdje, da pomognem reprezentaciji. Dao sam sve od sebe, ali ponekad jednostavno ne ide."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo