ŠOK ZA REAL U 88. MINUTI: / Borussia izvukla remi u Madridu i osigurala prvo mjesto ispred Reala

Image

Nogometašima madridskog Reala trebala je pobjeda u posljednjem kolu kako bi osigurali prvo mjesto u skupini, ali domaćina je u 88. minuti šokirala dortmundska Borussia.

7.12.2016.
20:57
VOYO logo

Reus (88.) i Aubameyang (61.) poništili su prednost Madriđana koju je s dva pogotka donio Karim Benzema (28., 53.). Slaba utjeha domaćinu je činjenica da su nastavili niz nepobjedivosti, ovo im je 34. utakmica bez poraza za redom.

Nakon šest odigranih utakmica, u skupini F, Borussia Dortmund ima 14 bodova, Real Madrid 12, Legia 4, Sporting 3 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić u prvih 11, Kovačić na tribini, Jamesu prilika

U prvih 11 "kraljevskog kluba" zaigrao je Luka Modrić, dok je trener Zinedine Zidane, nakon El Clasica, odlučio odmoriti Matea Kovačića. U prvoj postavi našao se kolumbijski ofanzivac James Rodriguez koji je ove sezone 90 minuta odradio u Kupu kralja protiv Leonese i protiv Villarreala, bilo je to još u rujnu ove godine.

Sjajnu je priliku imao James u 20. minuti, na dodavanje Ronalda, ali je vratar Weindenfeller dobro zatvorio kut i obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika nije bila na strani Borussije kad igra u Španjolskoj, posljednji put na Iberijskom poluotoku su slavili prije deset godina kad su svladali Atletico Madrid, pobijedili su samo jednom u 11 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti Real je poveo, Dani Carvajal je sjajno ubacio na pet metara pred Karima Benzemu koji je iz blizine svladao Borussijinog vratara. Bio je to 49. gol za francuskog napadača u Ligi prvaka. Prije 11 godina, Benzema je igrajući za Lyon zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka. Svoj niz započeo je kao 17-godišnjak protiv Rosenborga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požutio Modrić

Luka Modrić opasno je startao na 20-ak metrara od gola pa mu je poljski sudac Szymon Marciniaku zasluženo pokazao žuti karton. Slobodni udarac umalo je u pogodak pretvorio Andre Schürrle. Lopta je prošla kroz živi zid, ali ju je Keylor Navas fantastičnom reakcijom "izvadio" iz mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. gol Benzeme u Ligi prvaka

U 53. minuti Real je poveo 2:0, a ponovno je strijelac bio Karim Benzema, ovaj put glavom na sjajno dodavanje toliko prozivanog Jamesa Rodrigueza. Svoj je učinak u Ligi prvaka Benzema zaokružio na 50. golova, šesti je igrač kojemu je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osam minuta kasnije, zatresla se i Realova mreža. Zabio je Pierre-Emerick Aubameyang, možda protiv svog budućeg kluba, jer Madriđani su silno zainteresirani za Borussijinog napadača. Marcel Schmelzer je sjajno asistirao za Aubameyanga, koji je zabio 19. gol u 17 utakmica za Borussiju ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda šok za domaćine! Borussia je uspjela izjednačiti nakon sjajne kontre koju je po desnoj stranio povukao brzonogi Aubameyang. Sjajno je ubacio u sredinu, a tamo je spreman bio Marco Reus koji je zakucao loptu u mrežu nemoćnog Navasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dai.ly/x54n9oi

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo