Protest FSS zbog utakmice mlade selekcije Kosova

Mlada fudbalska reprezentacija Kosova učestvovala je na turniru "Vais kup" u Švajcarskoj

17.6.2013.
19:22
VOYO logo

Fudbalski savez Srbije je uputio protestnu notu i zvanična pisma čelnicima FIFA i FS Švajcarske povodom učešća mlade reprezentacije Kosova na turniru u toj zemlji.

Naš savez je podsetio na striktnu primenu dozvoljenih mera Izvršnog odbora FIFA u domenu dozvoljavanja određenim mlađim i ženskim generacijama klubova sa teritorije Kosova da igraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada fudbalska reprezentacija Kosova učestvovala je na turniru "Vais kup" u Švajcarskoj, a domaćin je selekciju koja nije član FIFA tretirao kao da to jeste i prekršio odluku FIFA sa kongresa u Japanu.

FSS je uputio pisma istovetne sadržine i fudbalskim savezima Brazila, Egipta i Gane, čije su selekcije igrale na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želeći da delujemo preventivno i u skladu sa državnom politikom sa jedne i fudbalskim odredbama FIFA sa druge strane, FSS se danas u zvaničnoj formi obratio i čelnicima ministarstva inostranih poslova naše zemlje. Cilj je da sa tog nadležnog mesta Republike Srbije budu upoznate sve ambasade naše zemlje u svetu, da prate situaciju oko eventualnog učešća nekih klubova ili selekcija takozvane države Kosovo i da deluju u slučaju neprimenjivanja dozvoljenih mera", navodi se u saopštenju FSS.

FSS je podsetio i da nijedna ekipa s Kosova ne sme da igra pod nacionalnim obeležjima, da ističe zastavu, niti da bude intonirana himna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da FIFA kao krovna organizacija svetskog fudbala, štiti interese svih svojih članova, a to se može postići samo principijelnom politikom i poštovanjem donetih odluka i odredbi iz Statuta FIFA. FSS veruje da će nadležni organi FIFA preduzeti odgovarajuće korake, kojim bi FS Švajcarske kao savez u kojem je turnir organizovan i tzv. 'Fudbalska federacija Kosova', bili na odgovarajući način sankcionisani zbog kršenja odluke FIFA", ističe se u pismu predsednika FSS Tomislava Karadžića prvom čoveku FIFA Sepu Blateru.

U pismu predsednika FSS kolegama iz Švajcarske navodi se da Karadžić očekuje da nacionalni savez te zemlje preduzme odgovarajuće mere prema organizatorima turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo