POBJEDA NOGOMETA: / Derbi bez Mamića i odluke na terenu!

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

U dvoboju 1. kola prvenstva, najvećem hrvatskom derbiju Dinamo i Hajduk su pred 25,000 gledatelja na stadionu Maksimir odigrali 1:1 (1:1).

12.7.2015.
12:01
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

U sjajnoj atmosferi Hajduk je poveo, Dinamo je uspio izjednačiti, ali ne i pobijediti Hajdukovu mladost koja se sjajno nosila s iskusnijim i kvalitetnijim suparnikom. Pogodak za goste zabio je Mijo Caktaš u 8. minuti, a izjednačio je El Arbi Hillel Soudani u 37. minuti. Nova sezona nije mogla početi na ljepši način. U Zagrebu je odigran veliki derbi pred punim stadionom i uz odličan nogomet dva ravnopravna suparnika, posebice u prvom poluvremenu.

Strijelci Caktaš i Soudani

Gosti su poveli u osmoj minuti nakon sjajnog prodora Kamerunca Francka Ohandzae koji je uposlio Miju Caktaša, a ovaj prizemnim udarcem svladao Eduarda. Ohandza, koji je prošlu sezonu igrao za Sesvete, probio je stranu prošavši Pinta, a potom i Šimunovića, a zatim povratnom loptom kroz noge Ademiju asistirao za Caktaša. Dinamo u prvih pola sata nije uspio spojiti niti jednu kvalitetnu akciju, no nakon kratkog prekida zbog vrućine, počeo je igrati bolje. Pritisak 'modrih' donio je ploda u 37. minuti kada je Pjaca prošao po lijevoj strani i asistirao Soudanija koji je iz blizine zakucao loptu pod gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom dijelu bio nešto aktivniji, no rezultat je bio realan. 'Modri' su imali 55 posto posjeda lopte, uputili su sedam udaraca prema suparničkom golu, od čega su četiri išla u okvir, dok je Hajduk imao dva udarca, a samo je udarac Caktaša išao u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se branio u nastavku

Prvu šansu u nastavku imao je Pjaca u 48. minuti, koji je prošao po lijevoj strani i pucao, no daleko od gola. Hajduk je zaprijeti u 56. minuti. Caktaš je na rubu kaznenog prostora uposlio Vlašiću čiji je udarac Eduardo obranio. U drugom dijelu ritam utakmice je pao i nije bilo previše uzbuđenja. Hajduk se orijentirao na obranu rezultata, a Dinamo nikako nije uspijevao ozbiljnije ugroziti Kalinića. Možda i najbliže golu domaćin je bio u 85. minuti kada je Cekici pucao s ruba 16 metara, ali je Kalinić odlično reagirao i izbacio loptu u korner.

Nema Mamića - euforija u Zagrebu

Najveći derbi hrvatskog nogometa izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu. Za ogled na stadionu Maksimiru vladao je nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore. Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na tribine Maksimira, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, u večerašnjem ogledu 1. kola treneri Dinama i Hajduka Damir Krznar i Damir Burić su debitirali kao samostalni treneri u Prvoj HNL. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu. Splićani su posljednji put u Maksimiru slavili još u rujnu 2008. godine. Hajduk je od tada u Maksimir stizao u 15 navrata, upisao 11 poraza i izborio četiri remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo