HULIGANI 2X NA TERENU

PREKINUTA UTAKMICA BASTIA – LYON, IGRAČI U ŠOKU: ‘Bojali smo se za svoje živote’

Dvoboj 33. kola francuskog nogometnog prvenstva između Bastije i Lyona prekinut je nakon što su domaći navijači dva puta provalili na travnjak stadiona Armand-Cesari i napali gostujuće igrače.

Navijači Bastije utrčali su na teren prilikom zagrijavanja momčadi uoči početka utakmice, a potom i na koncu prvog poluvremena nakon čega je sudac Amaury Delerue prekinuo susret.

Zaštitari spasili vratara

Huligani su prilikom zagrijavanja napali gostujućeg vratara Mathieua Gorgelina, a potom još nekoliko igrača. Gorgelina su spasili zaštitari, a ostatak momčadi se grupirao nakon čega su napustili teren.

KAOS U FRANCUSKOJ: Navijači Bastije utrčali u teren i počeli tući nogometaše Lyona

Lyon je odbio igrati utakmicu, ali je nakon skoro sat vremena pregovora ipak odlučio nastupiti. Međutim, utakmica je prekinuta u poluvremenu zbog novih nereda pri rezultatu 0-0. Do nove gužve došlo je na koncu prvog dijela kada je jedan navijač utrčao na teren i napao vratara Anthonyja Lopesa.

“Igrači su šokirani. Navijači su loptama gađali Gorgelina, a potom su ga okružili. Memphis Depay ih je pokušao smiriti, ali nije bilo pomoći,” kazao je gostujući branič Jeremy Berthod.

Policija je momčad Lyona odmah odvela do autobusa, međutim potom su ih vratili u svlačionicu jer su procijenili kako ih je nemoguće sigurno evakuirati sa stadiona.

“Igrači strahuju za svoje živote i nije bilo nikakvih izgleda da se utakmica nastavi,” dodao je Berthod.

Prije tri dana neredi na utakmici Lyona i Bešiktaša

Neredi u Bastiji dogodili su se tri dana nakon izgreda navijača na utakmici Lyona i Bešiktaša u Europskoj ligi. Utakmica u Lyonu je kasnila više od pola sata zbog invazije navijača Lyona na teren. Međutim, izgrede su započeli navijači Bešiktaša koji su s gornje tribine bacali petarde i topovske udare po francuskim navijačima koji su spas potražili na travnjaku. Došlo je i do šakačkog obračuna suprostavljenih navijačkih skupina.

Nakon desetak minuta navijači su se vratili na tribine, a početak susreta kasnio je više od pola sata.

KAOS U LYONU: Huligani Bešiktaša gađali Francuze topovskim udarima i napali ih na tribinama, utakmica se ipak odigrala

Neredi i u Švicarskoj

Vruće je bilo i u Švicarskoj. Nakon susreta Will – Servette (0-3) napadnut je autobus gostujućeg sastava pri čemu je razbijeno nekoliko prozora. Najgore je prošao vozač koji je s posjekotinama završio u bolnici. Prema pisanju švicarskih medija iza napada stoje navijači Siona.

IMA TOGA I U ŠVICARSKOJ: Huligani Siona bocama zasuli autobus s momčadi Servettea, ozlijeđen vozač

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr