UZRUJANI ČAČIĆ NA RUBU SUZA: / 'Postavljate glupa pitanja! Ponosan sam na to kako smo igrali'

Image

Hrvatska reprezentacija u nedjelju popodne napušta Francusku, a izbornik Ante Čačić posljednji se put iz kampa Vatrenih u Deauvilleu obratio medijima i javnosti.

26.6.2016.
13:47
VOYO logo

Mnogi su poslije poraza od Purtugala golom Quaresme u u 117. minuti utakmice doveli u pitanje jesu li njegove odluke koštale Vatrene prolaska u četvrfinale.

"Nisam se naspavao, poslije jedne ovakve utakmice san ne ide na oči. Danas je novi dan i treba gledati prema naprijed. Žalovanje će brzo proći. Rusija je blizu, tako to gledam", rekao je na početku izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poraz u kojima si dao sve do sebe ne doživljavam kao poraz. Tako je to u sportu, sutra će ispasti Italija ili Španjolska. Mi nismo izgubili niti jednu utakmicu u osnovnom dijelu, Portugal nije dobio niti jednu, ali ide dalje. S tim treba živjeti", dodao je očito potreseni Čačić.

Biste li taktički sve ponovili i kako komentirate kritike da smo bili blagi prema naprijed?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.adriaticmedia.hr/videos/Rm5ekboW

Stupidna pitanja

"To su tako stupidna pitanja da mi je teško odgovoriti. Ako sam poslije Španjolske bio doktor sada sam primarijus. Portugal je imao do nas 25 udaraca prema golu, a protiv nas su ih uputili pet. Sjećate li se kada je Ronaldo jednom šutnuo po golu!? A vi meni govorite o taktičkoj postavi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izmjenama

"Možda uopće nisam trebao ništa mijenjati, možda je ulazak Pjace značio igračima 'ajmo ih napasti' pa smo zbog toga primili gol. Neutralizirali smo ih. Imali smo pet-šest šansi za gol. Ponosan sam kako je momčad odigrala subotnju utakmicu. Novinari su podrivali atmosferu i napadali nas. Ova momčad je pobjednička jer se naše zajedništvo prenijelo na Hrvatsku. Mi smo pobijedili huligane, a ne orepići i ostojići i vi koji ste ih im dobrim dijelom davali opravdanje", poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedništvo nam je potrebno. Kad s vratim ponudit ću ugovor na razmatranje", dodao je uzrujani Čačić te ja anstavio s kritikama prema novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo ste me dočekali, krasno. Trebate izbornika koji ima dva milijuna eura plaću. Svjetska javnost je rekla da igramo najboji nogomet. Vi me napadate jer smo izgubili u 117. minuti. Mi smo minutu ranije imali stativu. Hvatate me za 117. minutu" poručuje izbornik.

"Srna? Igrao je najbolji nogomet u karijeri. Nikada nije igrao bolje. Modrić i Rakitić i Perišić također nisu nikada bili bolji u reprezentaciji. Idemo s ponosom kući jer smo ostavili srce na terenu. Nekima to nije drago. Kraj je jednom morao doći", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna ostaje?

"Naši igrači su heroji i izašli su iz sjene Vatrenih. Kad je Hrvatska na ovakvom nivou odigrala četiri utakamice? Nećete me rastužiti jer smo mi toliko ljudi usrećili", kazao je Čačić pa je ispalio:

"DarijoSrna neće se oprostiti ako ja budem izbornik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i zašto je Mandžukić dobio prednost nad Kalinićem u ovom susretu.

"Mandžukića mediji tjeraju iz reprezentacije. Kalinić je dao jedan gol u prvenstvu u cijeloj godini. Mandžo je naš prvi napadač, prvi strijelac. Ronaldo nije praktički šutnuo po golu. Nisam Mandžu predugo čekao. Kalinić je odlično odigrao sa Španjolskom, ali sam se odlučio za Mandžu. Silno je radio, ali nije dao gol. Da ga nisam mijenjao možda bi uklizao na onu loptu Perišića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li pričali s igračima poslije utakmice?

"Nismo držali nikakve govore. Preteško nam je bilo. Ovo nije kraj ove generacije. Imamo igrače koji dolaze. Hrvatska, međutim, ima drugi problem jer nema adekvatne podrške sportu i nogometu općenito", dodao je Čačić pa se još jednom obrušio na novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše će pamtiti suze poslije Portugala

"Nećete nas rastužiti. Tjerali ste Srnu....ne vi, nego javno mnijenje, foteljaši koji nikoga nisu vodili. Imali smo zajedništvo koje nam je potrebno", kazao je izbornik. Na pitanje s kim se obračunava kratko je poručio:

"S vama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj svoga obraćanja napomenuo je kako će s Eura najviše pamtiti suze poslije poraza od Portugala i pogled navijača.

"Privukli smo navijače uz nas i zato smo mi pobjednici“, kazao je Čačić, koji se jedva sudržao da ne zaplače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo