POVRATAK U LEDENU NHL HRVATA: / 'Tako sam želio osvojiti tu medalju'

Image
24.4.2016.
11:02
VOYO logo

Ni činjenica da je nagrađen kao najbolji igrač hrvatske reprezentacije te da je dobio priznanje za najboljeg napadača u konkurenciji svih šest reprezentacija koje su se natjecale u hrvatskoj prijestolnici, nije ga mogla utješiti.

Image
Image

Ne veseli se pojedinačnim nagradama

Borna se pojedinačnim nagradama nije mogao veseliti, jer je u njegovom srcu prevladalo razočaranje nakon pobjede nad Litvom, ali do koje su izabranici Alana Letanga stigli tek u raspucavanju što im nije bilo dovoljno za osvajanje odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je biti najbolji napadač turnira, uvijek je lijepo osvojiti nešto. No, radije bih ja da smo mi pobijedili, a da ja nisam najbolji napadač. Ne znam kako je dečkima, ali meni je to veliko razočaranje. Mislim da smo imali dosta prilika da zabijemo barem još jedan gol. Želio sam osvojiti tu medalju, pogotovo pred domaćom publikom", priznao je Borna čije je pojavljivanje u Zagrebu izazvalo oduševljenje u momčadi, ali i među hrvatskim navijačima.

"Ako imam vremena i ako mi je sezona gotova, uvijek ću se odazvati. Žao mi je što nisam mogao doći tri, četiri dana prije prvenstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Iz dana u dan igrao sve bolje

Na prvu utakmicu turnira protiv Velike Britanije nije stigao, zbog problema sa zrakoplovima. Na dvoboj s Ukrajincima je došao gotovo ravno iz zrakoplova. Iako još uvijek pogođen promjenom vremenskih zona i izmoren dugotrajnim putovanjem, već je u toj utakmici pokazao koliko je drugačija slika Hrvatske s njim ili bez njega.

"Iz dana u dan sam igrao sve bolje. Da je bilo još par utakmica, onda bi to bilo to. Bilo je dobro. Nisam prezadovoljan, ali nisam ni nezadovoljan", komentirao je svoj nastup najbolji napadač turnira koji je u četiri utakmice postigao dva pogotka i pet puta asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je stvarno super prvenstvo'

Hrvatska se u Domu sportova pokazala u obnovljenom i pomlađenom izdanju, uz manje 'stranaca' nego što je to bilo na posljednjim svjetskim prvenstvima. Bilo je i debitanata, koji su iz juniorskog hokeja uskočili među prekaljene seniore.

Image
Image

"Imamo dosta novih dečki. To je njima veliko iskustvo. Sve u svemu, bilo je stvarno super prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovakvom sastavu još nisu bili spremni boriti se za zlato s Ukrajincima i Velikom Britanijom, a i raspored im nije bio naklonjen. No, Rendulić vjeruje da je to samo pitanje vremena.

"Još barem dvije, tri godine treba igračima da malo stasaju, da više igraju. Nadam se da će imati ligu u kojoj će se razvijati. Za dvije, tri godine mislim da imamo šansu igrati barem u diviziji I A."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Colorado je na potezu

S obzirom na staž u reprezentaciji, Borna već pripada krugu veterana, iako je tek nedavno proslavio 24. rođendan. No, i njega čeka borba za minute. U kojoj ligi, to još uvijek ne zna. Colorado je na potezu. Prve dvije godine ugovora je odradio, osjetio NHL. ali veći dio prošle sezone proveo je u AHL momčadi San Antonio Rampage. Zasada su sve opcije otvorene, pa čak i povratak u Europu, moguće u jednu od KHL momčadi. Povratak u Zagreb nije prekrižio, ali će ideju o igranju za Medveščak reći da je takav rasplet "malo vjerojatan".

"Za par tjedana bi se sve trebalo znati", zaključio je Borna Rendulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo