PORAZ POHLEPNIH VLASNIKA: / Navijači Liverpoola slave veliku pobjedu

Image
Foto: AFP/LINDSEY PARNABY

U slavnom engleskom prvoligašu Liverpoolu odustali su od povećanja cijena ulaznica za sljedeću sezonu. To je klupska uprava odlučila nakon protesta navijača na posljednjoj prvenstvenoj utakmici.

10.2.2016.
20:56
AFP/LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Predsjednik kluba John W Henry, predsjednik Uprave Tom Werner i predsjednik kompanije koja je vlasnik Liverpoola, FSG-a, Mike Gordon poslali su otvoreno pismo navijačima u kojemu kažu da odustaju od poskupljenja i ispričavaju se zbog svojeg postupka. Guardian prenosi da su u liverpoolu svjesni svojih pogrešaka i da im je veliki otpor navijača pokazao da su bili u krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protest navijača Liverpoola dodatno je pojačao raspravu o cijenama ulaznica na Otoku. U srijedu je Guardian objavio da je britanski političar i član parlamenta Clive Efford zatražio premijera Ujedinjenog kraljevstva Davida Camerona da se sastane s Udruženjem engleskih navijača i razgovara o navedenoj problematici.

Cameron se još nije izjasnio o tom pozivu, ali je već ranije priznao da postoji problem s cijenama ulaznica i obećao da će se pozabaviti tim pitanjem. "Jako pažljivo ću razmortiti prijedlog gospodina Efforda jer mislim da je problem što klubovi konstantno povećavaju cijene ulaznica iako većina njihovog prihoda stiže iz drugih izvora poput TV prava i sponzora", izjavio je Cameron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to bio jako pozitivan odgovor i sastanak s premijerom bi bio jedan veliki korak prema naprijed, a sada trebamo održati konstruktivan razgovor", prokomentirao je Efford rasplet događaja.

Odlazak s tribine

Podsjetimo, navijači Liverpoola svoja mjesta na tribini napustili su u 77. minuti utakmice protiv Southamptona jer klub želi povisiti cijenu nekih ulaznica na 77 funti. Sezonska ulaznica za pojedina sjedala na Anfieldu, stadionu Liverpoola, stajat će 1029 funti. Nadalje, čak će 75% mjesta na tribini u sljedećoj sezoni imati višu cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana nakon susreta na internetu se pojavila i snimka koja pokazuje navijače Liverpoola kako napuštanjem tribine iskazuju svoje nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je u tenutku kada su navijači napustili tribinu Liverpool vodio 2-0, ali je southampton postigao dva gola u zadnjih osam minuta pa je susret završen neodlučeno. Kako smo već objavili, u toj se utakmici ozlijedio hrvatski reprezentativac i član Liverpoola Dejan Lovren.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo