USKOK I U HAJDUKU: / Gdje je i zašto nestalo šest milijuna kuna!?

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Nakon što su braća Mamić nakratko završila iz rešetaka,'organi kaznenog gonjenja' očito su svratili i u Hajduk.

17.7.2015.
17:14
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Tako se barem može zaključiti iz objave splitskog kluba na službenim stranicama, gdje je predsjednik Marin Brbić detaljno objasnio transfer bivšeg igrača Ante Vukušića u Pescaru. Navodno je sporna provizija u cijelom poslu koji je Hajduku donio 2.5 milijuna eura.

Od Vukušićevog su transfera navodno nezakonitu proviziju dobili njegov agent Siniša Šošo i suradnici braća Rajko i Velibor Momčilović, a pod sumnjom su se našli i bivši i sadašnji predsjednik Hajduka Joško Svaguša i Marin Brbić. Prema nekim špekulacijama, Hajduk je Šoši i njegovoj sviti isplatio čak šest milijuna kuna provizije, a navodno klupski Nadzorni odbor nije ni znao za taj manevar. Navodno je novac isplaćen tvrtki koja je registrirana na Malti. Naravno to su sve (zasad) samo nepotvrđene informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog opširnosti teksta kojim se pravdaju u Hajduku, donosimo samo zaključak, a cijelo priopćenje Hajduka pročitajte OVDJE.

"Transfer Ante Vukušića iz Hajduka u Pescaru napravljen je u skladu sa zakonom i poštujući ugovore koje je klub imao s igračem pri čemu su ispoštovane sve pravne procedure te je proveden uz pisanu suglasnost Nadzornog odbora HNK Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Hajduk je krenuo u realizaciju transfera Ante Vukušića u Pescaru jer se radilo o najpovoljnijoj ponudi za klub (druga ponuda bila je od Basela vrijedna 2 milijuna eura). Hajduk je od transfera Ante Vukušića u Pescaru zaradio 2,5 milijuna eura neto što je bio ključan financijski dobitak da se klub spasi od stečaja.

Visina odštetnog zahtjeva koji je Hajduk uprihodio zasluga je odlučnosti u pregovorima klupskih čelnika, ali i sposobnosti posrednika koji su u pregovorima s Pescarom odštetni iznos podigli do maksimuma tržišne vrijednosti (jedina druga ponuda je bila na 2 milijuna eura od Basela)."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo