POKLOPIO GUARDIOLU KAO NITKO DO SADA: / 'I moj djed bi s Bayernom bio prvak'

Image
Foto: AFP

Nogometni menadžer Dimitri Seluk ušao je u žestok verbalni rat s trenerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom.

21.9.2016.
13:54
AFP
VOYO logo

Razlog je njegov klijent Yaya Toure. Bjelokošćanin je jedan od najzaslužnijih igrača što je plava strana Manchestera uspjela prvi put od 1968. doći do naslova prvaka. Bilo je to 2012. dok su dvije godine potom osvojili još jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako kod navijača uživa status legende, Guardiola ga je u potpusti degradirao te ga nije niti uvrstio na ssisak igrača za Ligu prvaka. To je izazvalo ljutnju kod njegova menadžera. U jednom od napada na Pepa rekao je kako ga je Katalonac ponizio njegova igrača, a ovaj mu je pak uzvratio da Bjelokošćanin neće zaigrati sve dok se njegov menadžer ne ispriča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži ispriku

"Znam koliko voli Tourea. Ako ga voli, neka to dokaže isprikom za ono što je napravio u medijima. Dok ne progovori Yaya neće igrati. Ne mogu prihvatiti da svaki menadžer izađe u medije kada njegov igrač ne igra. Ne mogu zamislti da je jedan menadžer u moje vrijeme u Barceloni u medijima pričao o Johanu Cruyffu. Možda je ovo nova era, ali ja sam stara škola. Menadžeri stare škole moraju sve napraviti da njihovi igraču rade svoj posao, a treneri svoj. Današnji menadžeri misle da su više nego što jesu. Ako imaš problem, možemo razgovarati", poručio je Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob se sada nastavio najnovijim Selukovim intervjuom za Daily Mirror.

Novi napad

"Momčad koju je naslijedio u Barceloni izgradio je Frank Rijkaard, a onda je Guardiola imao sreće što je imao Lionela Mesija. On je stvorio tu Barcu, a ne Pep. Sadašnji trener Enrique pokazao je da za Barcelonin uspjeh nije zaslužan Guardiola", poručio je Toureov menadžer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato Barcelona je za vrijeme Guardiole (2008.-2012.) osvojila između ostalog tri naslova i prvaka dvije Lige prvaka. Nakon toga otišao je u Bayern s kojim je osvjoio tri naslova prvaka, dva Kupa, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto je bilo i u Münchenu. Jednostavno tamo nije mogao biti neuspješan. Moj djed mogao je osvojiti naslov s takvom momčadi. Ako se želi dokazati nek ode u Zaragozu ili Sunderland pa da vidimo koliko je dobar kada ne naslijedi dobru momčad i kada nema pola milijarde funti za pojačanja", poručio je Seluk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput je tražio i da se Guardiola ispriča vrataru Jou Hartu i bivšem treneru Manuelu Pellegriniju jer su zbog njega napustili klub te da će u tom slučaju i on ispričati jnemu.

"Zašto se moram ispričati? Guardiola upiše nekoliko pobjeda i odjednim misli da je kralj. Živim u Europi tako da mogu reći što hoću i Guardiola me nemože zaustaviti. U redu, ispričat ću mu se ako se on ispriča Manuelu Pellegriniju za ono što mu je napravio. Ako ste gospodin, onda to ne radite. Mora se ispričati i Hartu. Jednostavno nije u redu doći u Englesku i riješiti se nekoliko domaćih igrača. Kada dođete u neku zemlju morate ju poštovati kao i tamošnje stanovnike";,obratio se Seluk ovaj put putem Sky Sportsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo