POHVALE ZA UČINAK VATRENIH: / 'Rakitić je bio spektakularan, a Modrić zaustavio Messija i Iniestu'

Image
3.4.2016.
13:14
VOYO logo

Najizdašniji u pohvalama za Rakitićevu i Modrićevu igru bio je El Pais:

'Rakitić je bio spektakularan, Modrić bolji od Kroosa'

"Rakitić je bio spektakularan, multiplicirao se na terenu, bio je velikodušan u prijenosu lopte Messiju i fantastičan u trčanju natrag. Osim toga uputio je i dva udarca, jednog je dobro obranio Navas a drugi je bio neprecizan. Kada je napustio teren njegova ekipa je to jako osjetila. Modrić se pokazao boljim od Kroosa, jer je tražio loptu. U obrani je radio sve što je bilo potrebno za fantastičnu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REALOVO SLAVLJE U SVLAČIONICI: /

Modrić u centru, Cristiano Ronaldo u gaćicama

Image
REALOVO SLAVLJE U SVLAČIONICI: /

Modrić u centru, Cristiano Ronaldo u gaćicama

Rakitić je, uz jedinog subotnjeg Barcelonina strijelca Gerarda Piquea, bio najbolje ocjenjeni igrač Katalonaca, a slične je ocjene poput suigrača iz hrvatske reprezentacije za svoju predstavu dobio i Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugasiv. Još jedna velika predstava Hrvata koji je puno pretrčao. U prvom poluvremenu imao je najbolju priliku Barcelone, u akciji koja je počela osvajanjem lopte a završila odmjerenim udarcem njegove slabije noge, lijeve, kojeg je obranio Navas. Nedostajali su mu završni taktovi", opisao je Rakitićevu igru izvjestitelj Mundo Deportiva, sportskog dnevnika iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić usredotočen na čuvanje Barcinih igrača

U istim novinama je analitičar Modrićevog nastupa zaključio da se njegova igra može gledatu u dvije faze, "onu u kojima je puno sudjelovao" i "onu u kojima mu je glavni posao bila obrana" te da je Luka, zapravo, "više bio usredotočen na čuvanje veznih igrača Barcelone nego na kreiranje igre svoje momčadi".

Novinaru Sporta nije se svidio potez Luisa Enriquea, kad je zamijenio Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enrique nije trebao mijenjati Rakitića

"Čudno što je Luis Enrique izvadio Rakitića kako bi ušao jer je Hrvat bio najodlučniji nogometaš Barcelone na sredini terena. Ondje je vidljivo dobio bitku nad Kroosom. Barca se raspala nakon njegovog izlaska", zaključuje novinar Sporta, na čijim je stranicama Modrić ocijenjen sedmicom, baš kao i Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branio Real od Messija i Inieste

"Pažljiv i izvršitelj zadatka. Žrtvovao se u obrambenim zadacima koji mu u teoriji ne pripadaju. Spasio je prvu priliku Barcelone", stoji u analizi Modrićeva doprinosa Realovoj pobjedi.

Madridski As je bio nešto kritičniji prema Rakitiću za čijeg je izvjestitelja hrvatski reprezentativac bio "pretežak i spor", a "trebao je i više pucati izvan kaznenog prostora, no s obzirom na igru Barcelone to nije radio". U istom je dnevniku primijećen Modrićev obrambeni učinak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je, unatoč tome što je Casemiro bio glavna osoba u obrani na sredini terena, radio puno na obrani od Messija i Inieste. Kada je imao priliku za kontrolirano iznošenje lopte, to je korektno radio."

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo