POD HITNO VJEŽBATI PENALE! / Hrvatska već 21 godinu nije slavila s bijele točke

Image

Statistika je brutalna, Hrvatska od 1996. godine nije slavila nakon izvođenja jedanaesteraca, a pritom su naši reprezentativci pogodili tek 16 od 26 penala.

14.1.2017.
12:18
VOYO logo

Posljednji put Vatreni su s bijele točke pobijedili davne 1996. na Kupu kralja Hasana u Maroku, na kojemu su Ćirini Vatreni svladali domaćina i potom Čehe u finalu. Nakon toga, više nisu slavili ni jednom, izračunao je Goal.

Sa zadnja dva poraza na China Cupu, protiv Čilea i Kine, samo se nastavio taj niz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZADNJI NA TURNIRU: /

Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

Image
ZADNJI NA TURNIRU: /

Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

Najbolnije protiv Turske

Naravno, najbolniji je poraz protiv Turske u četvrtfinalu Eura, kad je Bilićeva momčad primila gol u posljednjim trenucima drugog produžetka i potom psihički uzdrmana bila bez izgledao s bijele točke.

Tko bi rekao da će u prosincu 1996. Vatreni posljednji put biti pobjednici nakon odluke iz jedanaesteraca. Ćirina je momčad pobijedila Maroko s 9:8 (2:2), dva je gola zabio Goran Vlaović, ali su domaćini izjednačili. Pri izvođenju penala promašila su prva trojica izvođača, Robert Špehar, Igor Pamić i Zoran Mamić, no napromašivali su se i Marokanci, a odluka je pala u desetoj seriji, kad je ponovno jedanaesterac izveo Špehar i zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je pala Češka s 5:2 (1:1), u osnovnom dijelu zabio je Nenad Pralija. Jedini put u povijesti, pogodili su redom svi hrvatski izvođači.

Promašili Modrić, Rakitić i Petrić

Dvanaest godina kasnije uslijedio je potom protiv Turaka. Ivan Klasnić zabio je u 119., a Semih Senturk izjednačio u 120. minuti. Nakon toga, demoralizirana je bila Bilićeva momčad, promašili su Modrić, Rakitić i Petrić, zabio tek Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubili od Čilea i Kine

Uslijedio je China Cup, prvo je Čile slavio s 5:2 (1:1), nakon što je Franko Andrijašević zabio iz igre. Antolić i Marić nisu bili precizni s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju za 3. mjesto, Hrvatska je vodila golom Luke Ivanušeca do 89. minuti, kad su Kinezi uspjeli izjednačiti, a u raspucavanju s bijele točke promašili su Perošević i Mišić za pobjedu Kine 5:4 (1:1).

Eto, tko bi rekao da su Vatreni tako neprecizni s bijele točke. Pod hitno vježbati penale!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo