POČINJU PRIMERA, BUNDESLIGA I SERIE A: / Koliko je Real uzdrmao Barcelonu vidjet ćemo već ovog vikenda

Image
Foto: AFP

Dok druge europske lige tek počinju, kao što će ovog vikenda startati talijanska Serie A, njemačka Bundesliga i španjolska Primera, u HNL-u se igra već 6. kolo.

19.8.2017.
8:00
AFP
VOYO logo

subota:

Premier liga, 2. kolo: Swansea - Manchester United (13:30)

Manchester United je sezonu u Premier ligi otvorio na impresivan način, pobjedom 4:0 protiv Bilićevog West Hama. Zbog gol razlike "crveni vragovi" su odmah zasjeli na čelo ljestvice, tamo gdje bi ih navijači voljeli vidjeti i nakon 38 odigranih utakmica. United nije bio prvak od 2013., kad je završila era Alexa Fergusona. Sada Mourinhova momčad gostuje kod Swanseaja koji je u prvom kolu odigrao 0:0 kod Southamptona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, 1. kolo: Juventus - Cagliari (18:00)

Prvak Juventus otvara prvenstvo protiv Cagliarija, Torinezi dominiraju već godinama u Serie A, osvojili su šest naslova u nizu. No, sezonu nisu otvorili na najbolji način, jer jer su izgubili u Superkupu protiv Lazija. Zato Allegrijeva momčad treba biti na oprezu protiv momčadi sa Sardinije koja je prošlu sezonu okončala na 12. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. HNL, 6. kolo: Rijeka - Lokomotiva (21 sat)

Nogometaši Rijeke u negativnom su nizu od tri poraza, Kekova momčad izgubila je od Osijeka i Dinama u prvenstvu te od Olympiakosa u doigravanju za Ligu prvaka. Aktualni prvak sad je domaćin Lokomotivi, u iščekivanju europskog obračuna s Grcima koji je iscrpio Kekovu ionako ozljedama i odlascima načetu momčad. Novi neuspjeh još bi više odvojio Riječane od vrha na kojemu im trenutačno Dinamo bježi četiri boda. Bolji od Kekove momčadi je i Hajduk koji ima bod više od Rijeke.

nedjelja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga, 2. kolo: Tottenham - Chelsea (17)

Prvak Chelsea doživio je debakl na otvaranju sezonu izgubivši na svom Stanford Bridgeu od Burnleya (2:3). U 2. kolu teško da je mogao dobiti težeg suparnika, jer gostuje kod izvrsnog Tottenhama koji ovog ljeta nije puno kupovao, ali ima sjajno posloženu momčad i mnogi ga vidu u samom vrhu Premier lige. Možda i na vrhu. Utakmica protiv Tottenhama reći će puno toga o Chelseaju, je li dvoboj protiv Burnleya bio samo loš dan ili je Conteova momčad u dubljoj krizi... Tottenham je u prvenstvo krenuo pobjedom kod Newcastlea 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. HNL, 6. kolo: Rudeš - Hajduk (19)

Hajdukovci između dvije utakmice s Evertonom, gostuju kod Rudeša, novog hrvatskog prvoligaša, koji se u tom društvu još nije najbolje snašao. Rudeš je posljednji na ljestvici, sa samo dva boda iz pet utakmica i morat će se silno boriti da u 1. HNL ne traje samo jedno ljeto. S druge strane, Hajduk ove sezone igra dobro i spreman je napasti prvo mjesto, donijeti na Poljud naslov prvaka nakon 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. HNL, 6. kolo: Dinamo - Slaven Belupo (21)

Dinamo se provukao u kvalfikacijama za Europsku ligu, nakon loše igre izvukao bijedan remi protiv albanskog Skenderbeua, ali još je u dobroj prilici izboriti plasma u skupinu. Zato u prvenstvu Cvitanovićeva momčad stoji odlično, nakon pet odigranih utakmica HNL-a, Dinamo je vodeći u prvenstvu, ima tri boda više od Hajduka i četiri od aktualnog prvaka Rijeke. U Maksimiru, između dvije utakmice sa Skenderbeuom, gostuje Slaven Belupo, koji na Dinamovom stadionu nije slavio čak 13 godina. No, Koprivničani su u prošlom ogledu, na kraju prošle sezone, na svom terenu uspjeli pobijediti Dinamo, koji je tu izgubio ključni korak u lovu na Rijeku za naslov prvaka.

La liga, 1. kolo: Barcelona - Betis (20:15)

Uzdrmana Barcelona, koja je u dvije utakmice Superkupa izgubila od Reala s ukupnih 1:5, prvenstvo otvara kod kuće protiv Betisa. Pravih pojačanja još nema na vidiku, Messi i suigrači kao ozebli sunce čekaju dolazak Coutinha i/ili Dembelea. Da sve bude još gore nakon Neymarovog odlaska, na Santiago Bernabeu se ozlijedio Luis Suarez, neće ga biti barem mjesec dana u momčadi pa je od napadačkog trojca MSN ostao samo Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La liga, 1. kolo: Deportivo - Real Madrid (22:15)

Real Madrid pobjednik je španjolskog Superkupa, u dvije utakmice Zidaneova momčad uvjerljivo je nadigrala Barcelonu (ukupnih 5:1), pokazala da će ove sezone biti teško dostižna u Primeri i ponovno biti favorit u Ligi prvaka, gdje je pobjednik u posljednje dvije sezone. Ova sezona se još nije ni zahuktala, a Real ima već dva trofeja, europski i španjolski Superkup. Sad Madriđani gostuju kod Deportiva u La Coruni. U posljednjoj utakmici na Riazoru, Real je domaćinu zabio šest golova (6-2), a u posljednjih šest utakmica protiv Deportiva čak 28 golova. Kako zaustaviti praktički nezaustavljiv Realov napad bit će pravi izazov za obranu domaćeg sastava. Nema kažnjenog Cristiana Ronalda koji odrađuje drugu od pet utakmica suspenzije, ali Marco Asensio je na početku sezone pokazao da je u fenomenalnoj formi. Vidjet ćemo hoće li Zinedine Zidane dati minute Mateu Kovačiću koji je sjajno igrao u Superkupu. Luka Modrić je nezamjenjiv u prvih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo