POČINJE AKCIJA RIO: / Babić objavio popis rukometaša koji konkuriraju za Olimpijske igre

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Pripreme za Olimpijske igre odrađivat će se u četiri faze uz prijateljske utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke.

15.6.2016.
13:19
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Izbornik ŽeljkoBabić objavio je popis od 21 igrača koji dolaze na prvu fazu priprema koju će reprezentacija odraditi od 15. do 19. lipnja u Sv. Martinu na Muri. Uz popis igrača, izbornik Babić najavio je i plan priprema hrvatske muške reprezentacije uoči Olimpijskih igara.

"Ostvarili smo zacrtane rezultate i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u ostvarenju cilja. Zahvaljujem se igračima koji su pokazali pripadnost, ljubav i volju za sportom, rukometom i domovinom. Pripreme za Rio odvijat će se u četiri faze. Prva je u Sv. Martinu na Muri do 19. lipnja, a ostatak bi trebao biti Split, Zadar i Opatija. No s obzirom na to da je sezona, moguće je da će doći do nekih promjena", rekao je izbornik te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorica ozlijeđenih

"Igrat ćemo i dvije prijateljske utakmice sa Švedskom i Slovenijom, a posljednja provjera bit će protiv Njemačke u Riju koja će nam biti posljednja provjera za Katar. Ne bi se trebali zamarati problemima s kojima ćemo se susresti, trebamo samo biti optimisti, imati zajedništvo i to je jedino važno. Što se tiče povreda, za MarinaMarića znat ćemo nakon petog tjedna, a na Kopljara, Mamića, Sliškovića ćemo na početku više paziti zbog laganih ozljeda te će možda trenirati po posebnom programu", najavio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan MarkoKopljar naglasio je kako su svi iznimno motivirani te da će kao i uvijek, dati svoj maksimum da još jednom olimpijskom medaljom razvesele sve nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripreme kreću od danas. Svi smo došli u dosta dobrom stanju unatoč dugim sezonama. Prilagodit ćemo se svakoj situaciji u kojoj se nađemo tijekom priprema. Dat ćemo sve od sebe, a cilj je jasan - doći u najboljem stanju na Olimpijske igre i pokazati svoju kvalitetu. Do prve utakmice je još dva mjeseca i imamo dosta vremena da se dobro pripremimo", rekao je Kopljar.

Pripreme za Olimpijske igre odrađivat će se u četiri faze uz prijateljske utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke, a na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija putuje 29. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će biti pete OI na koje su se hrvatski rukometaši plasirali od osamostaljenja Hrvatske, a u Rio dolaze kao osvajači bronce iz Londona prije četiri godine. Na olimpijskom će turniru u grupi A najprije odmjeriti snage s iznimnom jakim reprezentacijama Francuske, Danske te Tunisa i Katara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača za prvu fazu priprema za Olimpijske igre:

Ivan Stevanović - HC PPD Zagreb Ivan Pešić - HC Meshkov Brest Filip Ivić - HC PPD Zagreb Manuel Štrlek - HC Vive Tauron Kielce Lovro Mihić - HC PPD Zagreb Domagoj Pavlović - HC PPD Zagreb Ivan Čupić - HC Vive Tauron Kielce Zlatko Horvat - HC PPD Zagreb Jerko Matulić - HC Chambery Ilija Brozović - THW Kiel Krešimir Kozina - HC Flensburg Marino Marić - HC Melsungen MT Marko Kopljar - HC Barcelona Luka Šebetić - HC PPD Zagreb Luka Stepančić - HC PPD Zagreb Luka Cindrić - HC Vardar Igor Karačić - HC Vardar Marko Mamić - HC Dunkerque Ivan Slišković - HC Veszprem Domagoj Duvnjak - THW Kiel Jakov Gojun - Fuchse Berlin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni stožer: 1. Željko Babić, izbornik 2. Petar Metličić, trener 3. Mario Tomljanović, kondicijski trener 4. Valter Matošević, trener vratara 5. Ivano Balić, koordinator za muški rukomet 6. Ivica Udovičić, tehnički direktor 7. Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager 8. Tomislav Kukin, liječnik 9. Krešimir Rotim, liječnik 10. Goran Krušelj, fizioterapeut 11. Božo šinković, fizioterapeut 12. Tomislav Madjerčić, fizioterapeut 13. Zoran Ćulk, snimatelj

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo