KLJUČNE UTAKMICE

POČEO RAT ZA DOMAĆINSTVO PLAY-OFFA! HNS dobio žestoku poruku: ‘Morate ispraviti ono što ste nam napravili’

Uoči odluke Izvršnog odora HNS-a o tome gdje će Vatreni odigrati dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju stigla je poruka iz Osijeka.

Gradski vrt, kao što je poznato, trebao je biti domaćin Finskoj, ali je vodstvo HNS-a promijenilo odluku te je utakmicu preselilo na Rujevicu. Razlog je bio strah od natopljenog travnjaka i nemogućnost odigravanja susreta dođe li do potopa. Takav scenarij dogodio se mjesec dana ranije kada je prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova.

TKO BI TREBAO UGOSTITI PLAY-OFF ZA SP? Anketa Net.hr-a dala je više nego zanimljive rezultate

Osječani su sada putem službene stranice poručili kako ‘vjeruju kako će Savez ispraviti ono što je nedavno učinio’.

“Očekujemo da se reprezentacija zapravo vrati u Osijek nakon što je, zbog poznatih okolnosti, susret s Fincima prebačen na riječku Rujevicu. Nismo tada radili nikakav presing niti dizali galamu, podredivši sve interesima nacionalne vrste. No, u međuvremenu smo sredili travnjak, uložili pritom značajna sredstva, postavili smo i novi semafor i zaista više nema nikakvog razloga da ne dobijemo domaćinstvo u izlučnim kvalifikacijama”, rekao je direktor kluba Igor Galić i dodao.

“Kako nema prepreka u bilo kojem smislu, očekujemo od Saveza upravo takvu odluku – da mi dobijemo domaćinstvo! Rekao bih da je logično da jedino u Osijeku, što se navijačkog ozračja tiče, može biti odigrana tako važna utakmica, s obzirom na sve ono što su pokazala dosadašnja iskustva na svim stadionima u HNL-u, na kojima je igrala Hrvatska”, završio je.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr