POČELO NBA DOIGRAVANJE: / Kralj James briljirao protiv Indiane, Utah slavila sa zvukom sirene

Image
16.4.2017.
10:12
VOYO logo

Pacersi su u posljednjem napadu tražili mogućnost da ga završi njihov najbolji igrač Paul George, ali su ih u tome udvajanjem spriječili domaći igrači. George je dodao loptu C. J. Milesu koji je na isteku vremena uputio šut iz driblinga, ali je lopta došla samo do prednjeg obruča te je tako propala prilika Indiane da šokira aktualne prvake i 'ukrade' im prednost domaćeg terena.

"Samo sam molio da lopta ne uđe. Naša misao vodilja za taj šut je bila da lopta može biti kod bilo koga, samo ne kod Paula Georgea", izjavio je neposredno nakon dvoboja vođa Clevelanda LeBronJames koji je završio dvoboj sa 32 koša, 13 asistencija, šest skokova i tri osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrie Irving je za pobjednike ubacio 23 koša uz šest asistencija i dvije vrlo važne ukradene lopte u završnici. Smith je postigao 17 poena, a Channing Frye 11 za Cavse koji su prošle sezone u doigravanju na putu do velikog preokreta u finalu, od 1-3 do naslova, u dvobojima s momčadima iz Istočne konferencije izgubili samo dvije utakmice, obje od Toronta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland se u ovom dvoboju mučio, iako je momčad Tyronna Luea vodila većim dijelom utakmice, a najviše sa 12 koševa u završnici treće četvrtine. Međutim, Indiana je serijom 11-0 od 42. do 45. minute zaostatak od 9 koševa pretvorila u prednost 105-103. Uslijedila je serija Cavsa 6-0 koju je prekinuo Paul George tricom 40 sekundi prije kraja. Ipak, George nije dobio priliku svojoj momčadi donijeti veliku pobjedu, iako je sa 29 koševa, sedam asistencija i pet skokova bio najbolji igrač Pacersa. Lance Stephenson je ubacio 16, a Jeff Teague 15 koševa.

Druga utakmica ove serije, u kojoj će Cleveland ponovn biti domaćin, na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak, u 1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo vodio Milwaukee do pobjede u Torontu

Košarkaši Milwaukeeja slavili su sa 97-83 na gostovanju u Torontu, gdje su odigrali prvu utakmicu serije prvog kruga NBA doigravanja i na taj način oteli Raptorsima prednost domaćeg terena, a prvo ime dvoboja bio je grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo sa 28 koševa i osam skokova.

Ključnu prednost gosti su izgradili na početku posljednje četvrtine, kad su iskoristili lošu šutersku večer Raptorsa koji su završili dvoboj sa skromnih 36 % ubačaja iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim sjajnog 22-godišnjeg Grka, Bucksi su dobili sjajan doprinos Grega Monroea s klupe, koji je ubacio 14 koševa uz 15 skokova. Odličan je bio i Milwaukeejev novak Malcolm Brogdon sa 16 poena i šest skokova, a po 11 koševa ubacili su Matthew Dellavedova i Tony Snell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač Toronta bio je DeMar DeRozan sa 27 koševa, Serge Ibaka je spojio 19 poena i 14 skokova. Lošu večer imao je prvi razigravač Kyle Lowry ubacivši tek četiri koša uz šut 2/11, a podijelio je šest asistencija.

Toronto će ponovno ugostiti Milwaukee u drugoj utakmici serije, koja će biti odigrana u noći s utorka na srijedu (1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio 'razbio' Memphis

Košarkaši San Antonija idealno su otvorili svoje 20. uzastopno sudjelovanje u NBA doigravanju svladavši pred svojim navijačima Memphis sa 111-82 u prvoj utakmici prvog kruga.

Iako su gosti odlično otvorili dvoboj te u prvoj četvrtini imali i prednost od 13 koševa, a Marc Gasol u prvom poluvremenu ubacio 25 koševa za Grizzliese, Spursi su već do poluvremena uspjeli nadoknaditi zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za konačan ishod odlučujućim se pokazalo razdoblje od 35. do 40. minute u kojem je domaća momčad serijom 19-0 stvorila prednost od 29 koševa (93-64), tako da su u završnih šest minuta oba trenera na teren poslali druge petorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kawhi Leonard je s 32 koša i pet asistencija bio najbolji igrač domaće momčadi. LaMarcus Aldrige je ubacio 20 poena, a Tony Parker 18. Kod gostiju Marc Gasol je s 32 koša i pet skokova bio uvjerljivo najbolji. Mike Conley je ubacio 13 koševa i podijelio sedam asistencija.

Druga utakmica, također u San Antoniju, bit će odigrana u noći s ponedjeljka na utorak, s početkom u 3.30 sati iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson donio pobjedu Jazzu nad Clippersima

Košarkaši Utah Jazza ostvarili su vrijednu gostujuću pobjedu u prvoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja, svladavši LA Clipperse u Staples Centeru sa 97-95, a pobjednički koš s istekom vremena postigao je veteran Joe Johnson.

Vrijednost ove pobjede još je veća, ako se zna da su gosti već u prvoj minuti dvoboja ostali bez svog prvog centra Rudyja Goberta kojem je u jednom sudaru ozlijeđeno lijevo koljeno. Gobert je izašao iz igre i više se nije vraćao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Johnson je sa 21 košem bio najbolji strijelac vrlo ujednačene momčadi iz Salt Lake Cityja koja se vratila u doigravanje nakon četiri sezone bez sudjelovanja u borbi za NBA naslov. Gordon Hayward je spojio 19 koševa i 10 skokova, George Hill je ubacio 16 poena, a centar Derrick Favors 15 te je tako uspješno zamijenio Goberta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Paul je bio daleko najbolji igrač Clippersa sa 25 koševa, 11 asistencija i sedam skokova te najzaslužniji što je njegova momčad uopće dobila priliku za pobjedu. Blake Griffin je ubacio 26 koševa, ali u završnici nije napravio ništa dobro za svoju momčad. DeAndre Jordan je spojio 10 koševa i 15 skokova.

Druga utakmica serije bit će odigrana ponovno u Los Angelesu, u noći s utorka na srijedu, s početkom u 4.30 sati iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo