PO DRUGI PUT U KARIJERI: / Talijan Nibali pobjednik Gira

Image
Image
29.5.2016.
20:28
VOYO logo

No, u 19. etapi Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) je pao, a Nibali prvi prošao ciljem te stigao do drugog mjesta ukupnog redoslijeda sa zaostatkom od 44 sekunde za novim čovjekom u ružičastoj majici, Kolumbijcem Estebanom Chavesom (Orica-GreenEdge).

Nibali pobjegao Chavesu i Valverdeu

Rasplet Gira dogodio se na pretposljednjem usponu, pretposljednje etape, gdje je Nibali pobjegao Chavesu i Španjolcu Alejandru Valverdeu (Movistar) te preuzeo majicu vodećeg. Posljednja etapa, vožena u nedjelju od Cunea do Torina u dužini od 163 km, bila je formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio i 2013.

Nibali je došao u vodećoj skupini i po drugi put, nakon slavlja 2013. godine, osvojio Giro d'Italia, ali je kontroverznim pobjednikom etape postao Nijemac Nikias Arndt (Giant-Alpecin), iako je u završnom sprintu najbrži bio Talijan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) i mislio da slavi svoju prvu etapnu pobjedu na Giru.

Ipak, suci su odlučili da se Nizzolo nije ponašao u skladu s pravilima te su ga degradirali, a pobjedu dodijelili njemačkom biciklistu koji je ciljem prošao drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u Astani početkom tjedna razmišljali da ga povuku iz utrke, Nibali je postao prvim talijanskim biciklistom nakon Felicea Gimondija iz 1969. godine koji je osvojio Giro kao aktualni prvak Italije, a samo je jedan od šestorice biciklista u povijesti koji je slavio na sve tri Grand Tour utrke. Osim dva slavlja na Giru, Nibali je 2014. osvojio Tour de France, a do prvog velikog naslova stigao je 2010. na Vuelti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 21. etape

1. Nikias Arndt (Njem/Giant) 3:48:18 2. Matteo Trentin (Ita/Etixx-Quick-Step) isto vrijeme 3. Sacha Modolo (Ita/Lampre) 4. Alexander Porsev (Rus/Katjuša) 5. Sean De Bie (Bel/LottoNL-Jumbo) 6. Ivan Savitsky (Rus/Gazprom) 7. Rick Zabel (Njem/BMC Racing) 8. Eduard Michael Grosu (Rum/ Nippo) 9. Jay McCarthy (Aus/Tinkoff) 10. Alberto Bettiol (Ita/Cannondale)

Ukupni redoslijed:

1. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 86:32:49 2. Esteban Chaves (Kol/Orica-GreenEdge) +00:52 3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +01:17 4. Steven Kruijswijk (Niz/LottoNL-Jumbo) +01:50 5. Rafal Majka (Polj/Tinkoff) +04:37 6. Bob Jungels (Luk)/Etixx-Quick-Step) +08:31 7. Rigoberto Uran (Kol/Cannondale) +11:47 8. Andrey Amador (Kos/Movistar) +13:21 9. Darwin Atapuma (Kol/BMC Racing) +14:09 10. Kanstancin Sjucu (Bje/Dimension Data) +16:20

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo