PERKOVIĆ SLAVILA U BIRMINGHAMU: / Trećom pobjedom u Dijamantnoj ligi najavila spektakl u Zagrebu

Image
Foto: AFP
20.8.2017.
17:01
AFP
VOYO logo

Sandrina je to treća pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi nakon što je bila najbolja i u Šangaju (66,94), te Oslu (66,79), dok je u u Stockholmu bila druga (67,75) iza Kubanke Yaime Perez.

Bila je to njezina ukupno 36 'dijamantna pobjeda' u 46 nastupa pri čemu treća u Birminghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra je natjecanje počela bacivši disk 61,78 metara što je nakon prve serije bilo dovoljno za treće mjesto. U drugoj seriji je bacila 62,49 spustivši se za jednu poziciju u poretku. No, u trećoj seriji je preuzela vodstvo s rezultatom 67,22 m.

U četvrtom je pokušaju bacila preko 68 m, no taj je rezultat poništen zbog prestupa. Dvostruka olimpijska pobjednica se zbog toga pobunila, ali suci nisu željeli promijeniti odluku. U zadnjoj, šestoj seriji Perković je potvrdila prvo mjesto bacivši 67,51.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je bila Kubanka Denia Caballero koja je disk bacila 65,24 metara, dok je treće mjesto osvojila njezina sunarodnjakinja Yaimi Perez s rezultatom 65,11. Australka Dani Stevens, srebrna sa SP-a, na koncu je bila četvrta s rezultatom 64,75, dok je brončana sa SP-a u Londonu, Francuskinja Melina Robert-Michon bila je tek šesta s rezultatom 62,17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra će idući nastup imati 29. kolovoza na Hanžekovićevom memorijalu, a 1. rujna je i završnica Dijamantne lige u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je i prije nastupa u Birminghamu osigurala plasman na završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu. Trenutačno je u vodstvu sa 31 bodom, Perez je druga sa šest bodova manje, dok je treća Caballero sa 23 boda.

Žunić osmi

U Birminghamu je nastupio i brončani s nedavnog svjetskog prvenstvu Stipe Žunić. Nažalost, nije ponovio rezultat iz Londona gdje je bacio kuglu 21,46 m. U Birminghamu je zauzeo osmo mjesto s rezultatom 20,29 metara. Hrvatski rekorder je imao tri ispravna hica (20,21, 20,29 i 20,10), te tri prijestupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njegov četvrti nastup u Dijamantnoj ligi. Ove sezone je bio četvrti u Lausanni (21,17). Prije toga je nastupao je još samo prošle godine u Stockholmu kada je bio sedmi (19,64), te u Zurichu 2014. kada je zauzeo deseto mjesto (19,31)

Pobjeda je pripala svjetskom prvaku Novozelanđanu Tomasu Walshu s rezultatom 21,83m. Drugi je bio Amerikanac Ryan Crouser (21,55), a treće mjesto osvojio je Čeh Tomaš Stanek (21,16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić je u Birminghamu lovio završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu gdje će nastupiti osam najbolji, ali nije uspio. Na koncu je deseti u ukupnom poretku sa šest bodova, dok osmoplasirani Jamajčanin O'Dayne Richards ima bod više.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo