Partizan osvojio 25. titulu šampiona (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su overili prvo mesto pobedom u Smederevu rezultatom 0:2

22.5.2013.
19:05
VOYO logo

Fudbaleri Partizana osvojili su šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije pošto su u predposlednjem kolu Jelen Superlige u gostima pobedili Smederevo rezultatom 0:2 i tako ostvarili nedostižnu prednost na tabeli.

Drugoplasirana Crvena zvezda izgubila je na Marakani od Slobode iz Užica rezultatom 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crno-belima je nakon pobede u derbiju za overvanje nove titule bio potreban samo remi, ali je Partizan do sva tri boda došao golovima Marka Šćepovića u 18. i Nemanje Kojića u 68. minutu utakmice.

Partizanu je ovo 25. titula prvaka, kojom se izjednačio sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener crno-belih Vuk Rašović počeo je meč u Smederevu u sastavu: Stojković, Marko Živković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić, Jojić, Luka, Šćepović i Mitrović.

Partizan je od samog starta kontrolisao utakmicu a do vođstva je došao u 18 minutu utakmice. Posle duplog pasa Saše Ilića i Luke, kapiten šampiona Srbije proigrao je "iz prve" Šćepovića koji je pogodio za 0:1. Nekoliko minuta kasnije i Mitrović je imao odličnu šansu, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobedničko slavlje pokvarila je povreda Vladimira Stojkovića koji je u 32. minutu morao da napusti teren, a umesto njega ušao je Nikola Petrović.

U nastavku meča Smederevo je imalo jednu priliku, ali su fudbaleri Partizana sačuvali svoju mrežu, da bi u 68. minutu povećali prednost na 0:2. Šćepović je posle jednog prodora uspeo da iskontroliše loptu iako je bio okružen trojicom igrača, nakon čega je proigrao Kojića koji je samo prosledio loptu u mrežu i otklonio sve dileme oko pobednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju meča fudbaleri Partizana su obukli majice sa natpisom "Za titule, za Partizan" i slavlje je moglo da počne. U poslednjem kolu crno-beli dočekuju Spartak iz Subotice na svom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sloboda bolja od Zvezde na Marakani

foto: novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena zvezda je posle poraza u "večitom" derbiju u subotu, kada se i oprostila od borbe za titulu, danas ponovo razočarala navijače. Poražena je kod kuće na Marakani, pred samo 5.000 navijača od užičke Slobode (2:1), što će, bez sumnje, dodatno uzdrmati sve u klubu.

Dvostruki strelac za Slobodu bio je Predrag Ranđelović, dok je Ognjen Mudrinski pred kraj meča u 85. minute smanjio prednost užičana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 29. kola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BSK - Jagodina 1:2 (Nuhi 33 - Arsenijević 18, Lepović 43)

Donji Srem - Hajduk 1:0 (Hosimov 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Pazar - Rad 4:0 (Mutavdžić 38. penal, 81, Popović 61, Vidaković 90)

Radnički Kragujevac - Vojvodina 2:0 (Spalević 38, Petrović 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnički Niš - Javor 2:0 (Škuletić 3, Jovanović 59)

Spartak - OFK Beograd 0:2 (Ivanović 30, Pavlovski 43)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tabela: Partizan 70 bodova, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 47, OFK Beograd 44, Sloboda 42, Rad 41, Spartak 36, Hajduk 35, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 33, Novi Pazar 30, Radnički Kragujevac 30, BSK 29, Smederevo 15.

U poslednjem kolu 26. maja igraju Hajduk - Novi Pazar, Rad - Radnički Niš, Partizan - Spartak, OFK Beograd - BSK, Javor - Radnički Kragujevac, Vojvodina - Crvena zvezda, Sloboda - Smederevo i Jagodina - Donji Srem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo