ODLAZI LI FUTACS?

PANIKA U HAJDUKU: Dinamo i Rijeka u svoje redove zovu prvog strijelca lige

Hajduk je nakon 25 godina dobio prvog strijelca HNL-a pa je Marko Futacs postao zanimljiv i platežno moćnijim hrvatskim klubovima, a to su Dinamo i Rijeka.

Mađarski napadač zabio je ove sezone 18 golova u prvenstvu, dodao je još tri u Kupu i pokazao se sjajnim Hajdukovim potezom. Slobodna Dalmacija piše kako iz Maksimira, a posebice s Rujevice dolaze signali o kupnji Futacsa.

Hajdukovci su provjerena roba

U šampionskoj Rijeci su ove sezone igrala čak četvorica bivših hajdukovaca, Andrijašević, Maleš, Elez i Bradarić. 

Hajdukovci su “provjerena roba”, s time da su navedeni igrači uglavnom ponikli na Poljudu, a Mađar je pravu afirmaciju stekao u Hajduku, s 27 godina.

Rijeka, dakako, traži pojačanja za kvalifikacije za Ligu prvaka. I njezini su igrači u izlogu, tako je to u nogometnom biznisu, “veće ribe jedu manje”, pa se za makedonskog beka Stefana Ristovskog zanimaju Kovačev Eintracht i Betis.

NIKO KOVAČ KRADE RIJEČANIMA GLAVNOG IGRAČA: Rijeka će se od ovog poteza teško oporaviti

A kad je tako, onda Rijeka mora posegnuti u domaći bazen.

Odštetna klauzula od 1,5 do dva milijuna eura

Neslužbeno se govori kako Futacs ima odštetnu klauzulu između 1,5 do dva milijuna eura. Međutim, da bi Mađar otišao, bez obzira na ponudu, pristanak mora dati i sam igrač.

A u Hajduku su uvjereni da im to mađarski napadač, prvi “topnik” HNL-a ne bi napravio i da neće otići bez dogovora s klubom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr