OTVORENE EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE: / A sad kreće borba za više od 2000 medalja

Image

Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković u srijedu navečer otvorio je treće Europske sveučilišne igre koje će se do 25. srpnja održavati u Zagrebu i Rijeci.

13.7.2016.
23:08
VOYO logo

"Zahvaljujem organizatorima na velikom trudu i uspješnoj organizaciji trećih Europskih studentskih igara. Siguran sam da će Hrvatska biti dostojan domaćin tisućama mladih sportaša iz čitave Europe. Želim Vam da postignete svoje najbolje rezultate i pokažete sportski duh. Sport izvlači najbolje iz nas, podiže naš duh i zbližava nas sa suigračima i gradi naš karakter. Nadam se da ćete ponijeti bogata iskustva iz Hrvatske i da ćete se lijepo zabaviti", izjavio je premijer Orešković otvarajući ESI.

Svemir kao tema otvaranja

"Hrvatski studentski sport okreće novu stranicu. Ovim događajem želimo studentski sport u Hrvatskoj učiniti boljim, jačim i vidljivijim", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora ESI Zrinko Čustonja u svom govoru, a okupljenim natjecateljima obratio se i predsjednik Europskog sveučilišnog sportskog saveza (EUSA) Adam Roczek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti otvaranja na stadionu Mladosti uz Savu prisustvovali su i predsjednik Sabora Željko Reiner, te gradonačelnici oba grada domaćina Milan Bandić (Zagreb) i Vojko Obersnel (Rijeka).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

UZ POMOĆ 'SVEMIRACA': Pogledajte kako je izgledalo otvaranje Europskih sveučilišnih igara

Image

UZ POMOĆ 'SVEMIRACA': Pogledajte kako je izgledalo otvaranje Europskih sveučilišnih igara

U ime sportaša prisegu je pročitala karatistica Ana Lenard, a u ime sudaca košarkaški sudac Ivan Šverko.

Svečanost otvaranja osmislio je renomirani kazališni redatelj Krešimir Dolenčić. Iako je pozornicom stadiona na Mladosti dominirala je velika piramida koja je predstavljala zajedništvo svih natjecatelja koji su stigli u Hrvatsku usprkos jezičnim barijerama, osnovna tema otvaranja ESI bio je svemir, pa je iznad travnjaka nalazili su se veliki baloni koji su predstavljali planete koji su uz zvukove gongova poletjeli u zrak, dok je tijekom mimohoda sudionika uz zastavu svake zemlje ispred sportaša na stadion ulazio i po jedan "svemirac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest dana sporta

Tijekom sljedećih 12 dana u Zagrebu i Rijeci za više od 2000 medalja će se boriti oko 5000 studenata-sportaša iz 41 zemlje sa 400-tinjak sveučilišta. Ulazak na više od 5000 utakmica i natjecanja, odnosno 200.000 minuta sportskih događanja, bit će besplatan za sve zainteresirane.

Studenti-sportaši natjecat će se u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u dva sporta - plivanju i stolnom tenisu – po prvi puta u povijesti ovoga događaja, održat će se natjecanja i za studente s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo