OTKRIVENA TUŽNA ISTINA: / Velika Blankina prijateljica bila je dopingirana na Igrama u Pekingu

Image

Iz dana u dan otkrivaju se dopinški slučajevi stari osam godina, još s Olimpijskih igara u Pekingu.

24.5.2016.
18:34
VOYO logo

Čičerova je osvojila brončanu medalju prije osam godina u Pekingu, u legendarnom finalu u kojemu je slavila Belgijka Tia Hellebaut prekinuvši niz od 34 uzastopne pobjede Blanke Vlašić kojoj je na kraju pripala srebrna medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testovi nakon osam godina

Za Čičerovu, koja je četiri godine kasnije postala olimpijska pobjednica u Londonu, a bila je i svjetska prvakinja, njezin trener tvrdi da je bila pozitivna na ponovljenom testu, izvedenom osam godina nakon Igara u Pekingu. Svjetska antidopinška agencija (WADA) odlučila je na osam godina zadržati uzorke i potom ih testirati s novim tehnologijama, kako bi uhvatila korak s vremenom i varalicama koji uvijek "bježe" na kontrolama.

"Prije tri dana, Čičerova je dobila obavijest kako je njezin uzorak iz Pekinga 2008. bio pozitivan nakon dodatne kontrole. Sa sada, ovo je još u fazi istraživanja, nema konačne potvrde. No, svjesni smo problema koji se pojavio", potvrdio je trener Ane Čičerove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhvaćeno još 14 Rusa

Čičerova je jedna od 14 ruskih atletičara pozitivnih na re-testiranju, potvrdila je ruska novinska agencija TASS. Sedmero od njih su osvajači medalja. Još ranije, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) obavijestio je kako je na ponovno izvedenim dopinškim kontrolama ukupno 31 sportaš iz Pekinga pao na testovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek se treba vidjeti kakve će biti posljedice ovakvom naknadnog testiranja i hoće li Čičerova morati vratiti medalju iz Pekinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim brončane ruske visašice, pozitivni su još bili: Marija Abakumova (srebro u bacanju koplja), Inga Abitova (10,000m), Denis Aleksejev (brončani na 4x400 metara), Julija Čermošanskaja (zlato na 4x100 metara), Nadežda Jevstjuhina (bronca u dizanju utega), Tatjana Firova i Anastazija Kapačinskaja (srebro u štaferi 4x400 metara), Denis Nižegorodov (srebrni na 50 km hodanje), Aleksander Kornilov (veslanje), Aleksander Pogorelov (desetoboj), Maria Šainova (srebrna u dizanju utega), Jekaterina Volkova (brončana na 3000 metara za zaprekama), Ivan Juškov (bacanje kugle).

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo