OSVOJILA AMERIKU: / Sandra Perković i drugi put nedodirljiva za konkurentice

Image

Sandra Perković pobijedila je i na drugom mitingu Dijamantne lige ove sezone. Nakon slavlja u Šangaju (70,88 m), slavila je i na mitingu u američkom Eugeneu s hicem od 68,57 metara.

28.5.2016.
8:23
VOYO logo

Najbolja hrvatska sportašica pomela je konkurentice na zapadu SAD-a, bacila je disk više od tri metra od drugoplasirane Njemice Nadine Müller (65,31 m), dok je treća bila Francuskinja Melina Robert-Michon (63,69 m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje je Perković otvorila s 62,75, nakon čega su uslijedila dva neispravna hica. U četvrtoj seriji disk je letio na 62,89, peta serija donosi pobjedničkih 68,57, a natjecanje je zaključila s 67,57 metara.

"Zadovoljna sam razultatom, s obzirom da sam prije dva tjedna pobijedila i u Šangaju, malo sam umorna jer je i let do Eugenea bio dosta dug. Još uvijek tražim pravi hitac i pravu formu, nadam se da će to doći na sljedećim mitinzima. Najvažnije je da ostanem zdrava, da sam danas dala sve od sebe. Malo sam imala poteškoća, jer su krug i mreža malo drugačiji, krug je brz i bilo je jako hladno, tek 14 stupnjeva za vrijeme natjecanja. Iz serije u seriju bilo je sve hladnije i hladnije ali najvažnije je da sam uspjela ostati koncentrirana i baciti daleko kada je bilo najpotrebnije. Čestitam konkurenticama i nadam se još boljim okršajima u skorijoj budućnosti", izjavila je Sandra nakon natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća pobjeda na Prefontaine Classicu

Bilo je to treće slavlje za Perković na mitingu u Portlandu, na Pre Classicu je slavila još 2012. i 2014. godine.

U poretku Dijamantne lige , naša najbolja diskašica vodeća je s maksimalnih 20 bodova nakon dva mitinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći nastup za diskašice u Dijamantnoj ligi je 9. lipnja u Oslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo